De Treffers slaat in slotfase toe

TIEL – Het moet een déja vu voor de mannen van TEC zijn geweest. De betere zijn in de eerste helft, verschillende kansen missen, toch op voorsprong komen via een doelpunt van Bo van Essen en op het eind nog met lege handen staan. Het overkwam hen een paar maanden geleden in Groesbeek, het overkwam hen nu in Tiel. Al had De Treffers wel erg veel tijd nodig om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. SV TEC – De Treffers: 1-2.

Leeroy Echteld had verschillende basisspelers rust gegeven in de aanloop naar het duel tegen De Graafschap. En dat leek de roodzwarten in de eerste helft op te breken. TEC, dat de punten hard nodig heeft, ging energiek van start. De Treffers kwam er nauwelijks aan te pas. Na een klein kwartier was El Idrissi na een sterke rush te druistig, hij schoot hoog over. Even later moest Dkidak de bal van de lijn halen na een hoekschop. In de 40e minuut kwamen de Tielenaren op verdiende voorsprong. El Idrissi – hij weer – bediende Bo van Essen op maat, zodat die de bal in een leeg doel kon tikken. In de tweede helft werd door De Treffers uit een ander vaatje getapt. TEC werd teruggedrongen. De ingevallen Toppenberg wist bijna doelman Van den Dam te verschalken en na een kwartiertje probeerde Dkidak het met een schot, dat maar rakelings over doel ging. Sporadisch kwam TEC er nog uit, maar dat leverde toch ook nog gevaar op. Gelukkig had doelman El Ouazzane een sterke reflex in huis op een volley van Van Veenendaal. Het duurde nog tot de 81e minuut, voordat De Treffers op gelijke hoogte kwam. Een aanval over links bracht de bal bij Matthijs van Nispen, die breed legde op de instormende Daan van Hees. Met een formidabel schot gaf deze doelman Van den Dam geen enkele kans. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar twee minuten later werden de Groesbekers geholpen door gepruts in de Tielsedefensie. Van den Dam kwam uit, botste tegen zijn laatste man en Ifra Sow kon de bal zo maar oppikken en in doel schuiven. Iets van twee honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen. Er waren inclusief extra tijd nog een enerverende tien minuten te gaan, waarin TEC toch nog de gelijkmaker leek te kunnen scoren. Maar van dichtbij kopte Van Kippersluis recht in de handen van El Ouazzane en in de laatste seconden kopte El Idrissi ook nog naast.