DE TREFFERS NA RUST ONDERUIT

Na een alleszins acceptabele eerste helft ging het in het tweede gedeelte van de thuiswedstrijd van De Treffers tegen Rijnsburgse Boys helemaal mis voor de roodzwarten. De Groesbekers slaagden er niet meer in om voldoende tegengas te geven tegen de mannen uit de bollenstreek en liepen daarmee tegen een kansloze 0-2 nederlaag aan.

De eerste kans was voor de gasten. Omdat Jermo Wilsterman weggleed, kon Jeroen Spruijt in stelling worden gebracht. Zijn schot was echter gehaast en ging ver naast. In de directe tegenstoot had Bo van Essen bijna succes. Van Essen – stand-in voor de geblesseerde Lowie van Zundert – kreeg de bal van Coen Maertzdorf, die op zijn beurt in bezit daarvan was gekomen door een schitterende pass van Bryan Sirvania. Van Essen draaide half om zijn as en mikte maar rakelings naast het doel. Verder had De Treffers vooralsnog niet veel te melden. De beste mogelijkheden waren voor Rijnsburgse Boys. Het was fijn voor het thuispubliek, dat deze Boys soms erg knullig met de kansen omsprongen. Met name had Jeroen Spruijt dicht voor doel moeten scoren, maar Niels Kornelis kon nog ten koste van een hoekschop redding brengen. De roodzwarten wisten niet goed hoe om te gaan met de snelle uitvallen van de tegenpartij via Van der Moot en Tillema. Pas in de laatste tien minuten voor rust kreeg De Treffers weer wat meer vat op de wedstrijd. Een schot van Bo van Essen na een doorgekopte bal van Maertzdorf ging naast en een steekpass van de opnieuw uitblinkende Tjeu Langeveld op Dilivio Hoffman leidde slechts tot een schot over doel. Eigenlijk was het een wonder, dat het nog 0-0 stond, toen beide partijen de thee in de kleedkamer opzochten. Maar in de tweede helft bleef die stand niet lang gehandhaafd. Uit een snel genomen vrije trap scoorde Tillema al in de 46e minuut de 0-1 van dichtbij, omdat Joris Janssen en Niels Kornelis elkaar verkeerd begrepen. Het gaf Rijnsburgse Boys vleugels en bij de thuisclub ging er vervolgens regelmatig veel mis. De 0-2 in de 61e minuut was daarvan een logisch gevolg: Van der Moot schoot hoog in de kruising op aangeven van Jongeneelen. Het had nog anders kunnen lopen, als de bal door de invallende jeugdspeler Ifra Sow in doel was gekopt uit een voorzet van Wilsterman. Of als Joris Janssen niet naast had gekopt uit een vrije trap van Boy van de Beek. Maar het zat er allemaal niet meer in deze avond, waarin de gevoelstemperatuur niet alleen vanwege de snijdende wind steeds verder naar beneden zakte.