Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers na rust omver gekegeld

Een veelheid aan emoties bij de wedstrijd in en tegen Spakenburg. Opluchting, dat het bij de rust nog 0-0 was. Vreugde, dat de roodzwarten vrij snel in de tweede helft op voorsprong kwamen. Ergernis, dat die voorsprong zo snel weer omgezet werd in een 3-1 achterstand. Hoop, toen de aansluitingstreffer weer tot stand kwam. Teleurstelling, dat er uiteindelijk met 5-2 verloren werd.

In de eerste helft van de wedstrijd lag het initiatief bij de thuisclub. Er waren verschillende mogelijkheden voor onder meer Koelewijn, Van Zundert, Dekker en vooral voorBrinkman. De volley van laatstgenoemde werd ternauwernood op de doellijn onschadelijk gemaakt. Daar stonden twee kansen voor Jordy Thomassen tegenover. De eerste keer kon toen nog doelman Ter Wielen redden op eenkopbal van Jordy, de tweede keer  vond hij de voor Ter Wielen ingevallen Brand op zijn weg.

Waar in de eerste helft Spakenburg het beste van het spel had, kwam juist De Treffers meteen na rust op voorsprong. Door slap verdedigen van de Spakenburgers kwam de bal van Leroy George bij Coen Maertzdorf terecht, die doelman Brand geen kans liet. Lang duurde de vreugde bij de roodzwarten niet. Zes minuten later was het alweer gelijk, toen Lowie van Zundert – ex-De Treffers – een voorzet van Dekker met het hoofd  verzilverde. Dekker bleek met zijn scherpe voorzetten een plaaggeest, waar de Groesbekers geen duidelijk antwoord op hadden. Toch had De Treffers even later opnieuw in de persoon van Coen Maertzdorf weer de lead kunnen nemen, maar Koos Werkman voorkwam dat als assistent van zijn doelman. Het spel golfde nu op en neer en was voor de neutrale toeschouwer ongetwijfeld een genot om te zien. Na een kwartier in de tweede helft kwamen de Spakenburgers voor het eerst op voorsprong. Dekker, hij weer, lepelde de bal voor doel, waar Floris van der Linden het meest alert was: 2-1. Die voorsprong kon verder worden uitgebouwd, toen Ippel zijn tegenstander naar de grond trok. Vanaf de penaltystip toonde opnieuw Van der Linden zich koelbloedig. De Treffers gaf het nog niet op en de wedstrijd leek naar een spannende eindfase te gaan, toen de ingevallen Marlon Versteeg voor de aansluiting zorgde. Het fluitsignaal voor de aftrap na dat doelpunt had nauwelijks geklonken of Spakenburg had de marge weer op twee gebracht. Floris van der Linden was daar opnieuw verantwoordelijk voor en scoorde daarmee een hattrick. Dezelfde Van der Linden was nog een keer succesvol, toen hij in de 89e minuut het beslissende tikje kon geven, nadat Niels Kornelis de bal na een poging van Eindhoven niet voldoend weg wist te werken. En daarmee was de toch wel erg ruim uitgevallen 5-2 nederlaag voor De Treffers een feit.