De Treffers loopt in het mes

Geen derde overwinning op rij. Op Paasmaandag sneuvelde De Treffers in Scheveningen. Het werd een 3-0 nederlaag voor het oog van de opnieuw talrijk meegereisde supporters. De Groesbekers hadden verreweg het meeste balbezit, maar zagen SVV Scheveningen met minimalistisch voetbal drie keer scherp counteren.

De roodzwarten waren Paaszaterdag zwaar gehavend uit de strijd gekomen en moesten Wouters, Vlijter en Ippel missen. In een wat vlakke wedstrijd werd de aanval na een kwartier geopend door Van Hees, die doelman Van der Maaten van afstand testte. Drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Oud-prof Lex Immers kopte raak vanuit een vrije trap van Van der Putten, omdat Kornelis mis tastte. Een snel antwoord werd gegeven door Leroy George, maar diens vrije trap werd door doelman Van der Maaten met een katachtige reactie van succes beroofd. Spijtig genoeg kreeg deze actie nauwelijks vervolg. Scheveningen liet de bal aan de Groesbekers, die daarvan niet wisten te profiteren. De wedstrijd leek met een minimale achterstand naar de rust te kabbelen, toen De Niet in de 45e minuut met een afstandsschot Kornelis opnieuw geslagen liet. Het was welgeteld de tweede keer, dat de Scheveningers over de middellijn kwamen!

Dat zag er somber uit voor de tweede helft, zeker toen na tien minuten het derde Scheveningse doelpunt viel. Van der Putten stuurde De Niet op avontuur en die was opnieuw succesvol met een hard schot in het dak van het doel. Gert Kruys trachtte met een aantal wissels nog wel de bakens te verzetten, maar dat leverde verder niets op. Sterker nog, Scheveningen leek nog een vierde doelpunt te maken, maar scheidsrechter Smit had voordien een overtreding geconstateerd. Omdat een aantal concurrenten wel punten haalde, komen de onderste regionen weer angstig dicht bij. Het blijft dus een spannend seizoen voor De Treffers!