Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers liet het liggen in de eerste helft

SPORTPARK ZUID – Steeds meer ploegen komen voor één punt naar Groesbeek. Ze graven zich in, beginnen al voor het eerste fluitsignaal met tijdrekken, gaan vaak als een stervende zwaan ter aarde en vertrouwen op de lange bal, de snelle counter en een goede doelman. Maar daar lag het niet aan, afgelopen zaterdag, dat De Treffers tegen de Koninklijke HFC niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De roodzwarten lieten deze keer te veel doelrijpe mogelijkheden liggen, met name in de eerste 45 minuten.

De Treffers startte furieus. Doelman Mitchel Michaelis – deze avond overigens wel de man van de wedstrijd – moest al in de derde minuut geassisteerd worden door een medespeler, toen Jorn van Hedel het met een geplaatste pegel probeerde. De bal werd van de lijn gekopt. En meteen daarop ontstond een volgende kans. Tim Waterink onderschepte een terugspeelbal, maar in de scrimmage voor doel slaagden de Treffersvoorwaartsen er niet in om daarvan te profiteren. HFC profiteerde wél van geklungel in de defensie van de tegenpartij. Over rechts kon de bal na tien minuten te gemakkelijk voor doel gebracht worden, waar Bouchnafa het net wist te vinden met een geplaatst schot. Nadat Waterink al eens over doel had gekopt uit een voorzet van Thomassen, kwam de gelijkmaker toch vrij snel op het scorebord. Uit een hoekschop van Youri Loen – een van de vele – slaagde de toch bepaald niet grote Guus Joppen er in tussen alle lange mannen de bal snoeihard in doel te koppen. Michaelis zat er met de vingertoppen nog aan, maar kon de 1-1 niet verijdelen. De Haarlemse poortwachter revancheerde zich in het vervolg van het duel en nog veel meer dan dat. Op een schot van Loen had hij een schitterend antwoord paraat. Hetzelfde deed hij op een inzet van Waterink. Soms had Michaelis het geluk aan zijn zijde, toen hij met de voet nog ternauwernood een doelpunt kon voorkomen en de bal vervolgens door een ander van de lijn werd getrapt. Niet alleen Tim Waterink, ook Gavin Vlijter slaagde er niet in om open doelkansen te verzilveren. De Treffers was oppermachtig, maar moest toch met een 1-1 stand op het scorebord gaan rusten.

De tweede helft liet een aanmerkelijk vlakker beeld te zien. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd Michaelis weer wat vaker onder vuur genomen. Ippel, Joppen en Van Strienwisten hem echter niet te passeren. Het was om wanhopig van te worden. Een aantal wissels aan Trefferszijde – van wie Van Strien er een was – hadden niet het gewenste resultaat. Sterker nog in de 7 minuten, die er nog bijgeteld werden door scheidsrechter Timmer, was de laatste kans nog voor de Koninklijke HFC. Gelukkig kon een voorzet van Frimpong net niet in het doel gewerkt worden. Dat zou de wedstrijd helemaal op zijn kop gezet hebben!