Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers laat het liggen in Haarlem

HAARLEM – De verdediging – normaal gesproken toch de sterkste linie van de roodzwarten – liet het afgelopen zondag tegen de Koninklijke HFC volledig liggen. En het begon nog wel zo goed. De Treffers kwam op voorsprong en er leek weinig aan de hand. Maar vervolgens kantelde de wedstrijd en kon de oudste voetbalclub van Nederlandmet een 3-1 overwinning aan de haal gaan.

De Treffers kende tot dusver een uitstekende balans ten opzichte van de Haarlemmers. In twaalf voorgaande ontmoetingen werd slechts één keer verloren. En het zag er naar uit, dat die reeks kon worden voortgezet. In de tiende minuut werd Lowie van Zundert bij een vrije trap van Boy van de Beek naar de grond getrokken binnen het strafschopgebied. De penalty werd – zoals gebruikelijk – doeltreffend ingeschoten door diezelfde Van de Beek. Een snelle voorsprong voor de Groesbekers. Maar vervolgens ging het mis. Drie minuten later weigerde Castien nog te profiteren van balverlies. Een kwartiertje later leverde Dani Centen – in het doel geposteerd voor de geblesseerde Niels Kornelis – bij een uittrap de bal zo maar in bij de tegenstander. Castien speelde op Tadmine, die vervolgens door Bryan Sirvania werd gevloerd. Opnieuw een strafschop, nu voor de Haarlemmers. Vanaf elf meter zorgde Tadmine voor de gelijkmaker. Nog was de gifbeker niet leeg. Vijf minuten later mocht Castien al combinerend door het midden voor doelman Centen verschijnen, die daartegen kansloos was en dus was het 2-1.  Onbegrijpelijk hoe gemakkelijk de Haarlemmer door de verdediging van De Treffers kon snijden. Feitelijk werd voor hem de rode loper uitgelegd. En toen kwam De Treffers ook nog eens heel slecht uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen vijftien seconden stond het 3-1. Een trap naar voren werd door Tadmine beter op waarde geschat dan door zijn directe tegenstander. Ook nu viel Centen niets te verwijten. Daarna deden de Groesbekers nog verwoede pogingen om de stand een beter aanzien te geven. Invaller Laazizi speelde zich aardig vrij, maar schoot in het zijnet. Negen minuten voor tijd kreeg Coen Maertzdorf een prima kans, maar hij schoot tegen doelman Boks op en dat leverde slechts een hoekschop op. Omdat Lowie van Zundert in blessuretijd nog over doel kopte, bleef het bij een 3-1 nederlaag voor De Treffers. En daarmee bewezen de roodzwarten zichzelf een slechte dienst. Afwachten hoe het zondag tegen AFC gaat!