De Treffers kruipt naar subtop

Ook afgelopen zaterdag bleef De Treffers in eigen huis ongeslagen. Met een minimale 1-0 nederlaag werd ASWH terug naar Hendrik-Ido-Ambacht gestuurd. Ook deze keer hadden de roodzwarten moeite met scoren, ook toen ASWH al na een half uur met tien man kwam te staan. Maar met de behaalde overwinning nestelt De Treffers zich wel wat vaster in de subtop van de Tweede Divisie.

Het begin van de thuisclub was erg overtuigend. Binnen vijf minuten had men al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Een voorzet van Tjeu Langeveld werd door alles en iedereen gemist en vervolgens had Gavin Vlijter het beter moeten doen, toen hij door Jordy Thomassen vrij voor doelman Bryan Janssen werd gezet. Vlijter schoot hoog over. Doelman Janssen had enige ogenblikken later alle geluk, dat de bal na een totaal verkeerde mistrap niet in eigen doel belandde! De schade bleef beperkt tot een hoekschop, die verder niets opleverde. Zoals tal van hoekschoppen eigenlijk totaal niet effectief waren. De roodzwarten bleven het ijverig proberen. Vlijter haalde opnieuw op snelheid de achterlijn en legde de bal fraai terug: de omhaal van Thomassen ging net naast. Pas in de 20e minuut kwam ASWH tot een eerste schot op doel, dat overigens geen probleem vormde voor Treffersdoelman Rondeel. Rondeel stond tussen de palen, nadat Niels Kornelis eerder in de week opnieuw een blessure had opgelopen. Een volgende kans was er voor Teije ten Den, die aangespeeld door een opnieuw sterk opererende Ippel zijn vizier niet goed had afgesteld en daarmee nog steeds wacht op zijn eerste doelpunt. Het dan toe zwak opererende ASWH kreeg in de 31e minuut ineens de beste mogelijkheid tot dan toe. Wissel brak door op rechts en gaf een loepzuivere voorzet af: de vrijstaande Jay Brand beoordeelde de bal volledig verkeerd en schoot half mis, zodat Rondeel het leder eenvoudig kon pakken. Meteen daarop zag het er nog slechter uit voor de Hendrik-Ido-Ambachters. Jordy Thomassen was er door en kon slechts ten koste van een overtreding van Peter Verhoeve tegen gehouden worden. En dat betekende een rode kaart voor Verhoeve. Dat leidde echter niet tot een volledig ander wedstrijdbeeld. ASWH ging nog stugger verdedigen en De Treffers had nog meer moeite om dreigend te worden. Meer dan een afstandsschot van Campman, dat door doelman Janssen tot hoekschop werd verwerkt, zat er voor rust niet meer in.

In het begin van de tweede helft kreeg ASWH pas zijn eerste hoekschop te nemen. Maar die was weer wel direct gevaarlijker dan de reeks, die voor rust aan De Treffers was toegekend. De Groesbekers kwamen desalniettemin vrij snel daarna aan een doelpunt. Thomassen werd op de rand van het strafschopgebied vast gehouden en dat leverde een vrije trap op voor specialist Brian Campman. Na eerdere vergeefse pogingen slaagde deze er nu wel in om de bal ineens in doel te werken. Spijtig genoeg leidde de voorsprong niet tot meer impulsen in het Treffersspel. Het bleef redelijk tempoloos en risicoloos. Een schot van Bram Zwanen naast het doel, een opnieuw vergeefse poging van Ten Den, dat waren zo’n beetje de belangrijkste wapenfeiten. En dus bleef het opnieuw spannend tot het einde. Het werd nog even ongezellig, toen Jesper van den Bosch een doodschop verkocht aan Ricardo Ippel. Een tweede rode kaart bleef ASWH bespaard door scheidsrechter De Bruijn. Toen in de 94eminuut Gilmaro van de Werp de bal uit een hoekschop in handen van doelman Jordy Rondeel kopte, was de 1-0 overwinning een feit. De Treffers heeft de minst gepasseerde verdediging van de Tweede Divisie, maar is op twee ploegen na ook het elftal met de minste doelpunten. Het wordt tijd om naar een andere naam uit te zien!

Bekijk in onderstaande videoplayer de samenvatting en de reacties van trainers Jan de Jonge, Rogier Veenstra en doelpuntenmaker Brian Campman.