Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS KNAP TERUG TEGEN KATWIJK

Weinigen, waaronder niet uw verslaggever, hadden nog hoop op een goed resultaat na een 2-0 achterstand voor De Treffers bij rust tegen een van de gedoodverfde kampioenskandidaten. Maar de roodzwarten kwamen sterk terug uit de kleedkamer en waren in de tweede helft niet de mindere van Katwijk, dat bij winst mede aan kop had kunnen komen. De Treffers – vv Katwijk; 2-2.

Katwijk liet over haar (zijn?) bedoelingen geen misverstand ontstaan. Vanaf de aftrap werd Mengerink bediend, die met een kiezelhard schot in de negende seconde maar net over de lat mikte. Maar ook De Treffers liet zich niet onbetuigd. In de daarop volgende minuut wurmde Dilivio Hoffman zich langs de Kattukker verdediging, haalde de achterlijn maar kon met zijn messcherpe voorzet net niet Boy van de Beek voor doel bereiken. In de eerste helft had Katwijk de wind mee en dat resulteerde vaak in wild omhoog of vooruit getrapte ballen, waarvoor de woensdagmiddagploeg zich niet had behoeven te schamen. Maar omdat de snelle vleugelspitsen er steeds achteraan bleven lopen, was dat toch iedere keer weer gevaarlijk. Brandon Robinson had daardoor tot twee keer toe de mogelijkheid om te scoren. De eerste keer belandde zijn schot op de voeten van Niels Kornelis, de tweede keer kon de Trefferskeeper de bal vrij gemakkelijk oprapen. De roodzwarten leken ondanks de druk de zaak redelijk goed onder controle te hebben. Maar in de 37e minuut ging het toch mis. Uit een vrij gemakkelijk weggegeven hoekschop belandde de bal op het hoofd van de boven iedereen uit torenende Susan, die het leder in de verre hoek knikte. Kornelis zat er met zijn vingertoppen nog aan. Drie minuten later was Robbert Susan opnieuw succesvol zij het pas in tweede instantie. En dus moest de thuisclub alsnog met een 2-0 achterstand de kleedkamer opzoeken. Jan de Jonge moet zijn ploeg flink opgepept hebben, want al meteen in de 45e minuut leek Lowie van Zundert de aansluitingstreffer te kunnen noteren. Met een uiterste krachtsinspanning wist doelman Kieboom de bal nog onder de lat uit te tikken. Maar uit de daarop volgende corner was het alsnog raak. Lowie van Zundert kopte de bal richting doel en in de rebound pegelde de mee opgekomen Bryan Sirvania de bal in de touwen. Vier minuten later kreeg Van Zundert zelf weer een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar uit de hoekschop van Boy van de Beek kopte hij in vrijstaande positie naast. Nu was De Treffers de boven liggende ploeg. Kieboom moest redding brengen op een inzet van Tjeu Langeveld. En in de 71e minuut kregen de roodzwarten dan toch loon naar werken. Dilivio Hoffman zette voor en vanuit een onmogelijk lijkende hoek schoot Coen Maertzdorf de bal hoog in de touwen.  Katwijk kreeg tien minuten voor tijd nog een enorme kans om alsnog met de winst aan de haal te gaan. Maar Robinson slaagde er in om van dichtbij voor open doel op een tegenstander te mikken. Trainer Zoutman weet dat na afloop mede aan het niet geheel egale veld, waarmee onze dank dus mag uitgaan naar de maandagmiddagprikploeg, die er kennelijk in is geslaagd om het veld voor de tegenstander onbespeelbaar te maken.