De Treffers inhaalrace goed gestart

Er stond afgelopen zaterdag maar een wedstrijd op het programma in de Tweede Divisie: De Treffers tegen IJsselmeervogels, een affiche dat nostalgische herinneringen oproept. Beide ploegen hebben iets in te halen ten opzichte van hun concurrenten. Die inhaalwedstrijd werd in het voordeel van de Groesbekers beslist door een doelpunt, dat van Tjeu Langeveld had kunnen zijn, als Mitch Willems de bal niet in eigen doel had geschoten.

De eerste kans was voor de thuisclub. Helaas had Gavin Vlijter het vizier nog niet goed afgesteld. In een gunstige positie schoot hij naast. Vervolgens konden de meegereisde Spakenburgers opveren voor een mogelijkheid van hun ploeg: de vrije trap van Danny van den Meiracker, keihard genomen op rand strafschopgebied na aangeschoten hands, ging rakelings over doel. Vervolgens viel er weinig te noteren. Er werd keihard gewerkt aan beide zijden, maar gevaarlijk voor doel werd het nauwelijks. Dat kwam bij de thuisclub ook door de soevereine verdediging door Pim Balkestein, die aan zijn tweede jeugd lijkt te zijn begonnen. Keihard gewerkt dus, soms te hard. Met name Gavin Vlijter kreeg toch de nodige schoppen te verduren, die door scheidsrechter Mulder werden weggewuifd. Zoals hij ook de overtreding wegwuifde, die op Vlijter binnen het strafschopgebied werd gemaakt en die naar het objectieve oordeel van uw verslaggever een penalty op had moeten leveren. Ondanks een veldoverwicht voor de roodzwarten bleef het 0-0 tot de rust.

In de tweede helft kwam IJsselmeervogels aanmerkelijk beter uit de kleedkamer. Het eerste kwartier was het met name aan zelfverzekerd optreden van doelman Niels Kornelis te danken, dat de Groesbekers niet op achterstand werden gezet. Schoten van nieuweling Jerrel Hak en Mike van de Laar werden door hem doeltreffend gepareerd (niet doeltreffend, dus eigenlijk). Na dat eerste kwartier verdween de onrust wat meer uit het spel van De Treffers. Op het middenveld toonde Ricardo Ippel zich weer nadrukkelijk een rustpunt. In de 67e minuut leek De Treffers op voorsprong te komen, toen de bal uit een vrije trap van Brian Campman uiteindelijjk door Bryan Sirvania werd binnen geschoten. Helaas was er buitenspel geconstateerd. Wel werd daarmee een sterkere fase van de thuisclub ingeluid. Een voorzet van Jordy Thomassen werd nog ternauwernood onderschept, maar in de 73e minuut was het dan wel raak. Met een diagonale pass werd Tjeu Langeveld bereikt, die vrij op kon stomen en de bal langs doelman Jaimy Schaap wist te werken. Voordat het leder over de doellijn rolde, probeerde Mitch Willems nog met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt te voorkomen, maar in plaats daarvan joeg hij de bal keihard in de eigen touwen. De voor Teije ten Den ingevallen Coen Maertzdorf had daarna nog aan alle spanning een einde kunnen maken, maar bij zijn eerste mogelijkheid kopte hij keihard naast en de tweede mogelijkheid – eigenlijk nog groter – , die ontstond uit een pass van Leroy George via Gavin Vlijter kon door Maertzdorf niet worden benut, omdat doelman Schaap alert was. De 1-0 voorsprong bleek uiteindelijk toch voldoende voor drie punten en een stijging naar de vierde plek op de ranglijst voor De Treffers.