De Treffers in de top 5

KATWIJK – Door de 2-0 overwinning op Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk tegen Quick Boys passeerde De Treffers zijn tegenstander op de ranglijst en rukte op naar de vijfde plaats. Daarmee lijkt een wat wisselvallig seizoen toch tot een prima einde te komen.

In de eerste helft van de wedstrijd ging de bal wat soepeler rond bij de roodzwarten (overigens met witte broek) dan bij de thuisclub. Groot gevaar leverde dat vooralsnog niet op. Een schuivertje van Dkidak voorlangs het doel viel als wapenfeit te noteren. Neen, dan Quick Boys. Na een klein half uur werd El Kachati via een messcherpe counter gelanceerd. De normaal zo trefzekere Quick Boyzer schampte met zijn schot tot geluk van de Groesbekers slechts de paal. En verder voort kabbelde het duel weer op een zonnige zaterdagmiddag in de duinen.

In de tweede helft kwam er wat meer foep in het spel. Foep, met name omdat de thuisclub zich nu wat meer liet gelden. In de 50e minuut werd opnieuw de paal getroffen. Nu was Runderkamp degene, die daarop mikte na voorbereidend werk van El Kachati. In de rebound van Junte was doelman Kornelis alert. De Treffers stelde daar een prima aanval tegenover, die de bal bij Jordy Thomassen bracht. Deze slaagde er niet in om Quick Boysdoelman Van der Helm te passeren. En zo was er wat meer evenwicht in het duel. Totdat een verdediger van de thuisclub in de fout ging. Zijn te zachte terugspeelbal werd onderschept door Bouyaghlafen. Doelman Van der Helm wist niets anders te doen dan de Treffersspeleronderuit te halen. Er zijn keepers, die er dan met rood van af moeten, maar scheidsrechter Smit toonde zich clement en liet het bij een gele kaart. En een strafschop, dat wel. Vanaf elf meter maakte Brian Campman het karwei koelbloedig af: 0-1. De Katwijkers deden er vervolgens alles aan om weer op gelijke hoogte te komen. Maar El Kachati had het deze middag niet. Hij slaagde er niet in om Kornelis ook maar één keer te verschalken. Door de offensieve dadendrang van de thuisclub ontstond er ruimte voor de Groesbekers. Met een wissel van Den Dekker voor Vlijter probeerde Leeroy Echelddaar optimaal gebruik van te maken. De 0-2 kwam echter door een andere invaller tot stand. In de 78e minuut ging Rick Wouters er op links weer eens vandoor. Zijn voorzet werd door Coen Maertzdorf – erin gekomen voor Dkidak – fraai achter doelman Van der Helm gekopt. Quick Boys probeerde het nog wel en trof voor de verandering in de 90e minuut nog eens het horizontale houtwerk, maar de aansluiting en daarmee de spanning in de wedstrijd kwam er niet meer.