DE TREFFERS HOUDT PUNT OVER AAN BEZOEK LIENDEN

Met een heerlijke septemberzon aan de horizon kon De Treffers slechts bepaalde momenten in de wedstrijd laten zien waartoe zij in staat zijn. Vooral in het eerste kwartier na rust werd er buitengewoon goed gevoetbald en werd FC Lienden direct vastgezet. Dit kwartier resulteerde helaas niet in een doelpunt waardoor FC Lienden later de verdiende gelijkmaker kon maken.

Eerlijkheidshalve dienen we te zeggen dat FC Lienden in veel momenten sterker was dan de rood-zwarten. Zonder echt hele grote kansen te creëren, echter de ploeg uit de Betuwe was vaak scherper dan de Groesbekers. Zo ook het begin van de eerste helft. De linkerkant van De Treffers had het in het begin erg moeilijk met rechtsback Wilsterman en snelle vleugelspeler De Baar.

De eerste grote mogelijkheid was toch voor de bezoekers. Een vrije trap van Boy van de Beek kwam bij Sjoerd Ars terecht. Hij kon de bal helaas net niet voldoende richting meegeven, het aluminium was het hoogst haalbare.
Ondertussen zocht FC Lienden de aanval wederom via de rechterkant. Een voorzet van De Baar kwam bij spits Nick Hak en hij kopte de bal, geheel vrijstaand, recht in de handen van Niels Kornelis.

Net na het half uur spelen kwam De Treffers op voorsprong. Een schot van Arda Havar werd slecht verwerkt door keeper Jan Schimmel. De door hem toegestane rebound werd binnengewerkt door Aleksandar Jankovic, 0-1.

Zoals eerder in dit wedstrijdverslag verkondigd, begonnen de Groesbekers zeer sterk aan de tweede helft. Hierin kwam de thuisploeg even niet meer aan spelen toe. FC Lienden werd continu onder druk gezet en de ploeg van Anton Janssen speelde lekker fel in de duels. Dit resulteerde in een goede combinatie tussen Havar en Ars waarbij de bal nog net tot corner verwerkt kon worden. Deze corner werd door Pim Balkestein in de handen van de keeper gekopt.
Even later nam Boy van de Beek vanaf een meter of 40 de bal ineens op zijn slof. De bal spatte uiteen op de lat en dit schot had een beter lot verdiend.
Hiermee was de dadendrang van De Treffers nog niet ten einde. Van de Beek werd randje 16 meter onreglementair gestopt en de vrije trap van Arda Havar ging hard maar net over het vijandelijke doel.
In deze fase was de 0-2 verdiend geweest en achteraf gezien was dit ook de enige fase in de wedstrijd dat er aanspraak gemaakt kon worden op een tweede doelpunt.

Na zestig minuten spelen werd FC Lienden wakker en werd het spel van voor de rust opgepakt. Waar De Treffers zich in de eerste fase van de tweede helft, onder leiding van middenvelder Wouter Op Den Camp, nog goed onderuit kon voetballen was dit nu wel anders. FC Lienden nam het heft in handen en had veelvuldig balbezit. Dit leek in de 63e minuut in de gelijkmaker te resulteren maar hier dacht de grensrechter anders over. De kopbal werd vanaf buitenspelpositie op het doel afgevuurd.
Twintig minuten voor tijd was het echter wel een kopbal die de 1-1 op het scorebord bracht. Vanaf rechts werd de voorzet gegeven door Jawed Bellahsan en helemaal vrij voor Niels Kornelis was het Jermo Wilsterman die de terechte gelijkmaker liet noteren.

De treffer die er wel aan zat te komen, kon niet meer weggepoetst worden. Het dichtst bij was nog Sjoerd Ars. Een bal van Boy van de Beek op Sjoerd Ars ging via een Liendens been net naast. Hierna waren de kansen voor beide teams op. Eindstand 1-1 waarbij De Treffers hoop moet putten uit het eerste kwartier na rust. De overige gedeeltes in de wedstrijd kunnen als huiswerk gezien worden.