Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS EN AFC DELEN DE PUNTEN

SPORTPARK ZUID – In een enerverende wedstrijd hield De Treffers koploper AFC op een gelijkspel. De Amsterdammers hadden het betere van het spel, de Groesbekers hadden de betere kansen. Lang leek het duel op 0-0 te blijven steken. Toen AFC na ruim zeventig minuten toch op voorsprong kwam, zag het er naar uit, dat de roodzwarten opnieuw met lege handen zouden blijven staan. Een benutte strafschop door Boy van de Beek en een gestopte strafschop door Niels Kornelis zorgden er echter voor, dat beide partijen een punt aan de wedstrijd over hielden.

Na een eerste speldenprikje door De Treffers – Pim Balkestein kopte uit een hoekschop naast – trok AFC alras het initiatief naar zich toe. De Amsterdammers vonden elkaar gemakkelijker en kwamen regelmatig in kansrijke schietpositie. Gelukkig voor de thuisclub hadden onder meer Kulhan en Ignacio hun vizier niet goed afgesteld. Maar ook De Treffers liet zich niet onbetuigd. En zo waren de beste mogelijkheden zelfs voor de Groesbekers. Frenk Keukens, die op aangeven van Coen Maertzdorf voorlangs schoot. Een van richting veranderd schot van Boy van de Beek, dat door keeper Zonneveld met moeite tot hoekschop verwerkt werd. Een combinatie door het midden, eindigend bij Niek Versteegen, die Zonneveld opnieuw tot een katachtige reactie dwong. Een voorzet van Coen Maertzdorf, waaruit Niek Versteegen van dichtbij over doel schoot.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. AFC drukte De Treffers in de verdediging. En Milan Hoek was erg dicht bij het openingsdoelpunt, toen de bal uit een schot van hem via de onderkant van de lat weer het veld in sprong. De Groesbekers kregen amper de tijd om adem te halen. Een spaarzame uitval bracht Niek Versteegen vrij voor doel, maar opnieuw was Zonneveld – wat een geweldige keeper toch – de sterkste. En toen gebeurde in de 71e minuut het bijna onvermijdelijke. AFC kwam op 0-1, toen Raily Ignacio na een geslaagde combinatie over links binnen schoot. Lang kon de tegenstander echter niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later bracht Keukens de bal hoog voor, doelman Zonneveld leek het voorwerp te pakken, maar liet los om vervolgens de instormende Lowie van Zundert te torpederen. De feilloos leidende Cairo, die geen kaarten nodig had om ploegen in het gareel te houden, wees resoluut naar de penaltystip. Van waaraf Boy van de Beek met veel venijn de bal in de touwen schoot. AFC toog opnieuw ten aanval en voor het thuispubliek braken weer de gebruikelijke angstige momenten aan. Bij een daarvan raakte rots in de branding Pim Balkestein zodanig geblesseerd, dat hij het veld moest verlaten. Het is nog afwachten hoe ernstig zijn blessure is. Pal voor tijd kreeg AFC weer een vrije trap te nemen. Linthorst smokkelde tientallen meters – zoals de AFC’ers dat vaker deden bij dode spelmomenten, terwijl smokkelen toch als recht voorbehouden lijkt aan grensbewoners! – en bracht de bal gevaarlijk voor doel. In de ontstane scrimmage werd een speler van AFC gevloerd en terecht werd er opnieuw een strafschop toegekend. Niels Kornelis kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd door de inzet van Jonathan Richard vanaf elf meter te stoppen en daarmee een verdiend punt voor De Treffers te behouden.