De Treffers boekt vierde oefenzege

De Treffers heeft afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd op bezoek bij hoofdklasser sv AWC met 5-1 gewonnen. Met de rust stond het al 0-3 en was het klasseverschil dus al in de score uitgedrukt. In de tweede helft ging het echter moeizamer.

Simpele eerste helft

De Treffers was, zoals aan haar stand verplicht, vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende ploeg. De eerste goal viel ook al vrij vroeg. Marlon Versteeg had een goede actie in huis en stelde Bram Zwanen in staat om in de 11e minuut de openingstreffer te noteren. In de 23e minuut was Teije ten Den dicht bij de 0-2 toen hij een voorzet vanaf rechts van Tjeu Langeveld rakelings over het doel kopte. Enkele minuten later werd de score wel uitgebreid. Na een aanval via de linkerkant legde Bram Zwanen de bal breed op Brian Campman. Net buiten het zestien meter gebied krulde hij de bal schitterend in de verre bovenhoek. Na iets meer dan een half uur spelen schoot Teije ten Den de 0-3 op het bord na een voorzet van Bram Zwanen. Ten Den  was nog een keer dicht bij een doelpunt, net zoals Marlon Versteeg. In beide gevallen ging de bal echter rakelings voorlangs. AWC liet zich in de eerste helft ook af en toe gelden vanuit de omschakeling, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet.

AWC bijt van zich af

In de tweede helft liet AWC zich meer gelden. Onder andere aanvoerder Ricardo Ippel bleef in de rust achter in de kleedkamer en daarna was De Treffers (wellicht door zijn afwezigheid) wat minder scherp. Het baltempo ging omlaag en er slopen wat slordigheidjes in het spel. AWC kreeg enkele kansjes en het duurde tot de 70e minuut voordat De Treffers weer een serieus schot op doel produceerde. De keeper van de thuisploeg voorkwam echter met een knappe reflex de 0-4 van Versteeg. In de 77e minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken en scoorden de groen-witten de 1-3. Na een schot op de paal werd de rebound binnen geschoten. In de laatste tien minuten liep De Treffers toch nog uit naar een ruime zege. Campman verstuurde een lange pass op Vlijter en hij gaf netjes mee aan de opgekomen linksback Rick Wouters. Zijn lage voorzet werd beheerst afgemaakt door Marlon Versteeg. In de laatste minuut kreeg Ifra Sow een vrije doortocht na een fout in de opbouw. Zijn stiftje werd miraculeus met een halve omhaal van de lijn gehaald, waarna de bal bij Marlon Versteeg belandde. Uit zijn voorzet frommelde Ifra Sow de bal (in twee instanties) binnen: 1-5.

Laatste oefenwedstrijd

Aanstaande zondag om 13:00 uur sluit De Treffers de oefencampagne af met een thuiswedstrijd tegen Juliana’31. Graag tot dan!

Opstelling eerste helft: Kornelis • Langeveld, Hettinga (38. D. Janssen) Balkestein, Sirvania (29. Wouters) • R. Janssen, Ippel, Campman • Versteeg, Ten Den, Zwanen

Opstelling tweede helft: Kornelis • D. Janssen, Van den Berg, Balkestein, Wouters • Campman, R. Janssen, Zwanen (76. Woudstra) • Sow, Versteeg, Vlijter