De Treffers boekt oefenzege tegen Gemert

De Treffers won zondag in een oefenwedstrijd met 1-0 van Gemert. Na een snelle goal van Teije ten Den, was Derde Divisionist Gemert niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd.

De Treffers begon voortvarend aan de wedstrijd. François Gesthuizen stelde vijf verdedigers op en startte dus met een andere opstelling dan gebruikelijk. Dit deed hij met het oog op de aanstaande bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, zo legde hij na de wedstrijd uit. De eerste kans van de rood-zwarten leverde in de 4e minuut meteen een doelpunt op. Leroy George had een afgemeten voorzet in huis en Teije ten Den kon eenvoudig raak koppen: 1-0. Twee minuten later was Coen Maertzdorf dichtbij een verdubbeling van de score. Een voorzet van George werd, al dan niet bewust, teruggelegd door Ten Den maar Maertzdorf schoot vanaf 16 meter op de vuisten van de Gemertse sluitpost. De rood-zwarten bleven bovenliggend en Gemert kwam niet echt in de buurt van het doel van Jordy Rondeel.

Na iets meer dan een half uur kreeg De Treffers weer een goede kans om de voorsprong te verdubbelen. George speelde zich goed vrij tussen de linies en hij bediende Maertzdorf met een steekpass. Jammer genoeg stond Maertzdorf nipt buitenspel. Keeper Stijn Goossens had overigens een prima redding in huis, maar er kwam dus een vrije trap voor Gemert in plaats van een corner. In de 44e minuut stichtte Gemert pas serieus gevaar. Een vrije trap op de rand van de zestien meter van Erwin van de Broek werd echter simpel gepakt door Jordy Rondeel. De organisatie van De Treffers stond uitstekend in de eerste helft en met een verdiende voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust kwamen er drie nieuwe spelers binnen de lijnen voor De Treffers. Tjeu Langeveld, Teije ten Den en Leroy George werden vervangen door Daan van Hees, Marlon Versteeg en Ifra Sow. Gemert startte fel aan de tweede helft en zette meer druk op de defensie van De Treffers. In de 57e minuut kreeg Gemert een grote kans op de gelijkmaker. Na slordig balverlies stond Ben Rouba klaar om de bal binnen te koppen in een bijna leeg goal. Van dichtbij slaagde hij echter niet in deze missie en de bal ging naast. De Treffers en Gemert slaagden er beide niet in om in het laatste half uur een noemenswaardige kans te creëren.