Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

COEN MAERTZDORF VIERDE VASTGELEGDE SPELER

Na Tjeu Langeveld, Gino van den Berg en Bryan Sirvania is Coen Maertzdorf de vierde speler die voor het seizoen 2021/2022 een verbintenis met De Treffers heeft. Hiermee gaat Coen aankomend seizoen zijn achtste seizoen als speler van De Treffers in. Voor zijn periode op Zuid speelde Coen in de jeugd bij De Graafschap en daarvoor bij RKPSC Pannerden.

De speler van het jaar 2018 heeft inmiddels 191 wedstrijden gespeeld waarin hij 165 keer basisspeler was. In deze wedstrijden kwam hij 32 keer tot scoren. Voor Coen was de verlenging een redelijk logische keuze. “Ik ben nu aan het verhuizen naar Groesbeek, heb het enorm naar mijn zin en werk ook nog eens in Groesbeek (bij Kemnade/Pluryn als werk- en vrijetijdsbegeleider). De ambities die de club uitstraalt en ook voor volgend seizoen heeft geformuleerd passen prima bij me.”

Als er gevraagd wordt naar de meest memorabele wedstrijd die Coen voor De Treffers gespeeld heeft blijft het niet lang stil. “JVC Cuijk thuis. 4-3 en 10 minuten voor tijd met 1-3 achterstaan. Dat was echt ongelooflijk. Wat een sfeer en wat een feestje achteraf zeg. Zo’n wedstrijd speel ik het liefst nog een aantal keer.”
Voor volgend seizoen wil Coen zowel als team als speler stappen maken. “Ik wil nog belangrijker voor de club worden. Door mijn spel (meer goals en assists) maar ook buiten het veld wil ik nog meer mijn verantwoordelijkheid pakken. Meer het voortouw nemen met de jongens die er ook al langer zitten.”

In de corona crisis mist Coen het feit dat hij geen wedstrijden kan spelen. “Ik mis dan een bepaald doel en wil gewoon wedstrijden spelen en dat zit er helaas nu niet in. Maar dat is voor nu even niet het belangrijkste, dat is en blijft voor iedereen gezond blijven.”