Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Aleksandar Janković naar De Treffers

De Treffers is blij te melden dat met Aleksandar Janković een nieuwe speler voor het aankomende seizoen is vastgelegd. Deze 22-jarige aanvallende middenvelder komt over van buurman Achilles’29 waar hij vanaf de winterstop voor uitkwam. In vijftien wedstrijden wist hij drie keer te scoren, waaronder in de door ons gewonnen derby op ons eigen sportpark. Janković heeft zijn eerste goal op Sportpark Zuid dus al gemaakt en hopelijk zullen er nog veel volgen!

Janković zette zijn eerste stappen op een voetbalveld bij de amateurtak van Feyenoord en heeft daarna onder andere nog in de jeugd van het ‘echte’ Feyenoord en ADO Den Haag gespeeld. Vanuit ADO maakte Janković de overstap naar FK Radnički in Servië, mede vanwege zijn Servische roots, waar hij zijn profdebuut maakte. In 2015 keerde Janković voor twee seizoenen terug in Nederland bij De Graafschap en in deze periode maakte hij ook zijn debuut in het Nederlandse betaalde voetbal. Hierna heeft de geboren Rotterdammer nog een tijdje gevoetbald in Slowakije en Servië, om afgelopen winter neer te strijken in Groesbeek.

Aleksandar geeft aan dat ondanks hij nog niet heel bekend was met De Treffers zijn gevoel wel meteen goed was. ‘In de wedstrijd met Achilles’29 afgelopen seizoen was ik meteen onder de indruk van de prachtige accommodatie. Daarnaast zag ik toen al dat het voetbal heel erg leeft onder de supporters van De Treffers, dat is natuurlijk mooi om te zien en heeft zeker meegespeeld in mijn keuze.’

Janković had vorige week dinsdag zijn eerste gesprek met de trainers Anton Janssen en Willie Willems. Het getuigt dan ook van vertrouwen van beide kanten dat de transfer daarna zo snel is beklonken. ‘Het gesprek met de trainers verliep heel erg goed, het was meteen duidelijk dat onze visies overeen komen. De Treffers wil goed positiespel en mooi voetbal spelen, ik zie daar zeker een rol voor mij in weggelegd als creatieve speler.’

Zoals aangegeven is er met Janković dus een creatieve speler in huis gehaald. De voorkeur van Aleksandar gaat dan ook naar de positie van aanvallende middenvelder, maar hij kan ook ingezet worden op posities in de aanval.

Tot slot geeft Janković nogmaals aan dat hij heel erg blij is met zijn overstap naar De Treffers. ‘Ik heb nog de ambitie om door te breken in het betaalde voetbal en daarvoor is De Treffers een hele mooie springplank.’ Zijn focus ligt nu echter volledig op De Treffers, Aleksandar komt ook in Groesbeek wonen en hij heeft dan ook heel veel zin om in ons mooie rood-zwarte tenue in actie te komen!

De Treffers wenst Aleksandar Jankovic heel veel succes en plezier toe op Zuid!