Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Afscheid vertrekkende spelers

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Spakenburg werd er afscheid genomen van de vertrekkende eerste selectie spelers. Nick Borgman, Torino Hunte, Oussama Bouyaghlafen, Gijs Schalks, Youri Loen, Morad el Haddouti en Azzedine Dkidak spelen volgend seizoen niet meer voor De Treffers. De spelers zijn na de laatste thuiswedstrijd toegesproken door voorzitter Theo Jochoms. Lees hieronder het afscheidswoord namens de Technische Commissie terug.

Gino van den Berg heeft ook zijn laatste wedstrijd voor De Treffers gespeeld. Zijn laatste wedstrijd was tevens zijn 100e wedstrijd voor De Treffers. Een uitgebreid dankwoord aan Gino lees je hier.

Nick Borgman (1 wedstrijd)

Nick kwam in de winter over van HHC toen wij op zoek waren naar een goede tweede keeper cq concurrent voor Niels. Vanaf minuut 1 bij het eerste gesprek was de klik er. Persoonlijkheid, nuchter, eerlijk, duidelijk, sociaal, gemotiveerd en een enorme drive waren eigenschappen die meteen naar voren kwamen. Hij viel meteen goed in en tussen de groep.

Nick heeft de arbeidsethos die typerend is voor het gros van de keepers, maar is daarnaast ook erg betrokken. We hadden elkaar een half jaar gegeven om elkaar beter te leren kennen en dan te evalueren met het oog op de toekomst. Van beide kanten was er tevredenheid en het gevoel van een klik.

Met enige schroom maar wel duidelijkheid deelde Nick ons begin maart echter mee dat hij de komende 3 jaar bij Hoogeveen ging keepen. Hij zag dit als een mooie kans die verrassend voorbij kwam. De club ook waar hij eerder gespeeld heeft en waar hij en familie een band mee heeft. Dit paste ook perfect bij de woonplaats, toekomst en persoonlijke omstandigheden die hij voor ogen heeft. Wij hadden en hebben hier alle begrip voor.

Nick heeft bij ons laten zien een zeer goede en allround keeper te zijn. Vorige week tegen Kozakken Boys heeft hij het doel mogen verdedigen en dit deed hij met verve. Nick, ondanks dat het kort was heb je op ons een goede en prettige indruk gemaakt. We danken je hiervoor en wensen je veel succes bij Hoogeveen, waar onze oud trainer Jan de Jonge hopelijk kan zorgen voor handhaving.

Torino Hunte (36 wedstrijden, 4x basis, 3 goals)

Torino heeft een rijk verleden in het betaalde voetbal en maakte als buitenspeler furore bij oa FC den Bosch, Almere City en VVV Venlo. Anderhalf jaar geleden is hij in de winterperiode bij ons aangehaakt. Hij moest eerst nog wat opgetraind worden en ritme opdoen. Tijdens de trainingen zag en zie je dat Torino een echte vleugelspeler is, die veelzijdig, lichtvoetig en vaardig is. Het was lastig voor Torino om een basisplaats te veroveren omdat het elftal ‘stond’ en de concurrentie groot was. Het gebrek aan ritme, wedstrijdfitheid etc speelden hierbij ook wel mee. Tijdens invalbeurten herkende men de kwaliteiten maar kon hij helaas niet echt het verschil maken.

Mooi om te zien was dat hij zich toch met 100 procent bleef inzetten op trainingen en ook altijd plezier en collegialiteit uitstraalde. Op deze wijze heeft hij toch een mooie bijdrage kunnen leveren aan ons goede seizoen. Toch heeft de club in overleg met Torino besloten niet verder te gaan, ingegeven door de woonplaats van Torino en ook het feit dat een speler met zijn verleden en zijn leeftijd wekelijks moet spelen. Dit gaat hij doen bij DVS Ermelo in de derde divisie. Een mooie, grote en roemrijke club met ambities. Torino, dank voor je inzet en succes en spelplezier bij DVS.

Oussama Bouyaghlafen (63 wedstrijden, 46x basis, 11 goals)

Oussama kenden we van FC Den Bosch en Almere en hij stond bij ons op het lijstje voor het geval hij het niet zou redden in het betaalde voetbal. Toen de kans zich voordeed hebben we Oussama dan ook vastgelegd. Oussama heeft de kwaliteiten en individuele actie in huis om het verschil te kunnen maken. Dit heeft de ranke aanvaller dan ook diverse keren bewezen. Een rechtspoot op links, die zowel dmv een actie als door het verleggen van het spel gevaarlijk is. Ook zijn inzicht en gevoel om ruimte te maken voor een opkomende back en vervolgens de combinatie te zoeken is top. Hij had daar zowel met Rick als Azzedine een klik.

Helaas had Oussama op het fysieke vlak en de fysieke weerbaarheid regelmatig meer moeite op tweede divisie niveau, en zodoende heeft hij ook een aantal keren af moeten haken met blessures. Dat vond hij zelf ook erg jammer maar dit heeft hem ook uiteindelijk zijn plekje gekost. Hij wilde wel leveren maar kon dit niet altijd. We hebben Oussama leren kennen als een vriendelijke en sociale jongen die zich echt thuis voelde bij De Treffers. Hoewel het ook gezellig was met Torino en Azzedine tijdens de autoritten naar Groesbeek hikte hij ook wel een beetje tegen de afstand aan. Ook wil hij zich richten op zijn maatschappelijke carrière en is bezig met het opzetten van een eigen voetbalschool in de regio Rotterdam. Afgelopen periode heeft hij de conclusie getrokken om na dit seizoen te verkassen naar Kozakken Boys, waar hij nog enkele oud-spelers van De Treffers zal ontmoeten. Mocht Kozakken Boys zich handhaven dan zien we ze hier terug op Zuid. Oussama, bedankt voor je inzet en veel succes in je verdere carrière.

Gijs Schalks (4 wedstrijden)

Gijs is een talentvolle keeper met een BVO-opleiding bij De Graafschap en Den Bosch. Bij De Treffers was hij wisselend 2e en 3e keeper. Helaas voor hem hebben wij één van de beste zo niet de beste keeper in de Tweede Divisie en is het erg lastig om Niels te verdrijven. En een understatement is dat je als keeper maar voor 1 plekje kunt gaan. Er is diverse keren overleg geweest met Gijs over diens toekomst en wat het beste is.

De conclusie is dat een keeper alleen maar beter wordt door wedstrijden te spelen, veel te keepen en situaties herkennen, met de druk om leren gaan om wekelijks de eerste man te zijn en voor een team het baken te zijn waarop gebouwd kan worden.

In de paar wedstrijden dat Gijs Niels moest vervangen heeft hij het naar behoren gedaan en zich ook een paar keer onderscheiden met puik keeperswerk. Nu is voor Gijs dus de tijd aangebroken om zogenaamd vlieguren te maken, letterlijk en figuurlijk onder die lat zweven. Een stap terugdoen om er vervolgens sterker uit te komen. Gijs gaat bij Achilles´29 keepen en het zal hem sterken en vertrouwen geven dat hij in ieder geval een top verdediger voor zich krijgt op rechts centraal (Gino van den Berg). Gijs, veel succes in je verdere keepersloopbaan.

Youri Loen (27 wedstrijden, 10x basis, 1 goal)

Youri is een bekende speler in de omgeving Nijmegen, en Loen een roemruchte naam voor voetballend Nijmegen en omstreken. Youri heeft net als Torino een mooie carrière gehad als prof in eredivisie en KKD, en ze hebben ook een periode samen gespeeld bij Almere City.

Youri is bij ons binnengehaald als balansspeler cq passer op het middenveld. Youri is een echte linkspoot, met de daarbij behorende techniek, balvastheid en vooral fantastische trap en passing. Zijn vrije trappen zijn vermaard, en dat heeft hij ook op Zuid enkele keren laten zien. In het positiespel en met het speelveld voor zich is hij een meester. Tactisch sterk, geslepen, soms zelfs leep, kan hij het tempo bepalen. In het huidige voetbal wordt – steeds meer – dynamiek en loopvermogen gevraagd, schakelen en omschakelen worden steeds belangrijker. Zeker in de manier hoe De Treffers speelt is dit van belang. Daarvoor moet je topfit zijn. Youri is van origine geen loper of dynamische speler, maar meer een strateeg. Omdat Youri door blessures en terugval na blessures niet echt topfit is geweest kon hij niet een echte basisplaats veroveren en de belangrijke rol spelen die hij wilde. Toch toonde hij een aantal keren zijn klasse, en zag je hem beter en fitter worden. Met name tijdens de invalbeurt bij Almere nam hij het team bij de hand toen de druk van Almere steeds groter werd. Youri temporiseerde als in zijn beste dagen, speelde op balbezit, passte op juiste moment diep en zo kwamen we weer meer in de wedstrijd en trokken de pot over de streep.

Maar ook voor Youri geldt dat een jongen met zijn verleden en statuur wekelijks moet spelen. Bij De Treffers kunnen we deze garantie niet bieden. Youri is ook bezig met zijn trainerspapieren en toont ook daar zijn tactisch inzicht en ziet in een split second waar het aan schort. Hij kan jonge jongens raken en overtuigen. Wellicht en hopelijk zien we Youri ooit als trainer terug op Zuid. Youri bedankt en veel succes.

Morad el Haddouti (8 wedstrijden, 0x basis)

Morad stond al jaren op ons lijstje. Een jongen uit omgeving Nijmegen die in zijn jeugd bij NEC gold als een echt supertalent, een jongen met een geweldige individuele actie en balbehandeling. Een rasvoetballer. Steeds kwam er iets tussen als wij hem benaderden. Tot afgelopen winter. Na een half jaar voetballoos te zijn geweest na zijn vertrek bij IJsselmeervogels, kwamen we tot elkaar en gunden we elkaar een half jaar de tijd om af te tasten, om fit te worden, om elkaar te helpen en vooral de hoop dat Morad zijn belofte in zou lossen. Want dan hadden we een speler waarvoor je naar Zuid komt en echt het verschil kan maken

Duidelijk was dat Morad eerst fysiek fit moest worden en vervolgens wedstrijdfit. Anders kun je op dit niveau niet fungeren, hoe geweldig je talent en kwaliteit ook is. Met goede moed zijn we aan de slag gegaan. Maar steeds stokte het proces, de ene keer door een blessure, de andere keer doordat Morad ziek was, dan was er een kleine terugslag. Morad maakte een aantal keren minuten waarin je dan soms een flits zag van zijn kunnen. Maar vooral zag je dat Morad nog niet fit en afgetraind was. Een vereiste op tweede divisie niveau.

Het talent, de potentie en individuele kwaliteiten zijn van de buitencategorie. Dat zag je in flitsen ook wel op trainingen. Maar fysieke en mentale fitheid zijn ook belangrijk en onmisbaar. Het is geweldig jammer dat ons gezamenlijke project niet geslaagd is en we afscheid nemen. Voor Morad maar ook voor de voetballiefhebber is het te hopen dat uiteindelijk eens alles op zijn plaats valt en de ware Morad zich in de toekomst ergens op de voetbalvelden zal laten zien. Veel succes Morad.

Azzedine Dkidak (51 wedstrijden, 47x basis, 10 goals)

Azzedine was bij ons bekend als linker middenvelder in de O19 en het Jongteam bij Vitesse en later als omgeschoolde moderne linksback bij FC Den Bosch. Hier verdiende hij een mooie transfer naar Como. Toen we 2 jaar geleden vernamen dat zijn avontuur in Italië afliep hebben we actie ondernomen omdat Azzedine in onze ogen een buitencategorie speler was. Mooi was het dat hij voor ons koos, waarbij Leeroy Echteld ook een rol speelde. Bij ons heeft Azzedine op vele posities gespeeld, maar als linksback en als creatieve middenvelder was het top. En vooral het laatste half jaar maakte Azzedine het verschil en was het wekelijks genieten.

Ted van Leeuwen zei ooit over Tannane bij NEC: Als Oussama Tannane een corner neemt dan maakt de cornervlag een diepe buiging. Azzedine is qua type speler vergelijkbaar met Tannane, alleen is hij wat veelzijdiger en dynamischer. Ook Azzedine is linksbenig, heeft een geweldige traptechniek, fluwelen balbehandeling, speelt veelal op intuïtie en is creatief en legt daarbij ook lef/risico in zijn spel.

Bij De Treffers vinden we het erg jammer dat Azzedine de keuze heeft gemaakt om naar IJsselmeervogels te verkassen. Maar er is, gelet op de reisafstand vanaf Amsterdam, ook meer dan begrip voor zijn besluit. Omdat het IJsselmeervogels niet gelukt is om te promoveren zal Azzedine zijn voetbalkunsten dus helaas op het podium van de derde divisie moeten laten zien, daar waar wij eerder gedacht hadden aan een trapje hoger op de voetballadder.

Hier bij ons heb je met je spel dus veel indruk gemaakt en als wij aan jou denken zal niet alleen de cornervlag een diepe buiging maken maar de hele club De Treffers. Veel succes in de toekomst Azzedine.