3 x 3 = 9

SPAKENBURG: De Treffers is nog steeds zonder puntverlies. In de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels werd opnieuw de volle buit binnen gehaald. Op grond van de eerste helft volledig verdiend. In de tweede helft moesten verschillende Spakenburgse aanvallen worden doorstaan, voordat invaller Daan van Hees zijn ploeg definitief in veilige haven loodste. IJsselmeervogels – De Treffers: 1-3.

Waar Jordy Thomassen in de voorgaande wedstrijd vooral de aangever was van de doelpunten, was hij deze keer de afmaker. In de 7e minuut al scoorde hij zijn eerste op aangeven van Bouyaghlafen door doelman Schaap van de Vogels listig te omspelen. Tien minuten later was hij opnieuw succesvol, nu op aangeven van Willem den Dekker. Beide doelpunten waren toch ook wel het gevolg van armoedig verdedigen door het toch illustere IJsselmeervogels. De eerste 45 minuten waren de Groesbekers heer en meester op De Westmaat en een derde doelpunt lag eigenlijk wel in de lijn van de verwachting. Doelman Jaimy Schaap kon echter redding brengen op een te zachte inzet van Oussame Bouyaghlafen en Schaap was voor zijn ploeg ook de reddende engel, toen Willem den Dekker na een ingooi recht op hem af kwam. Omdat de 0-3 uitbleef, moest De Treffers vrezen voor de aansluiting. Die had er ondanks het Groesbeekse overwicht al voor rust kunnen komen, toen IJsselmeervogels wat beter in de wedstrijd kwam. Jarno Westerman mikte echter op de paal en Niels Kornelis liet zich niet passeren door een uithaal van Sanchez Angulo, waarna Westerman met de rebound geen raad wist. In de rust moet er door Gert-Peter de Gunst, de coach van de Spakenburgers, een hartig woordje gewisseld zijn. IJsselmeervogels begon duidelijk sterker aan de tweede helft. Vooralsnog hield Kornelis De Treffers overeind op een kopbal van Kevin Sterling, maar in de 63e minuut kwam de 1-2 toch op het scorebord. Sanchez Angulo was de maker. De druk werd steeds groter, maar daarmee ook de ruimte om in de counter gevaarlijk te worden. Rosheuvel wist ten koste van een gele kaart een doorbraak van Coen Maertzdorf te voorkomen en in de 89e minuut had Maertzdorf pech, dat hij de paal in plaats van het doel raakte. Aan de andere kant bleef Niels Kornelis een sta-in-de-weg vormen op vrije trappen van Morad el Haddouti. De voorsprong bleef mager tot de 90eminuut, toen Daan van Hees aan alle onzekerheid een eind maakte door de 1-3 binnen te schieten. Samen met HHC Hardenberg vormt De Treffers de top van de nog prille ranglijst. En laat dat Hardenberg nu net op kermiswoensdag naar Groesbeek komen!

Foto’s: Proshots