ZWAAR BEVOCHTEN ZEGE DE TREFFERS

De eerste klap is een daalder waard. Voor de jongeren onder ons: een daalder staat gelijk aan de drie punten, die De Treffers behaalde in de eerste (thuis)wedstrijd van het seizoen tegen GVVV. Misschien niet helemaal verdiend, maar wel lekker. Eindstand: 2 – 0.

De roodzwarten startten voortvarend. De eerste geslaagde combinatie werd al na vijf minuten op de mat gelegd. Coen Maertzdorf ging er op rechts vandoor, gaf af op Nick de Bondt, die via Wouter op den Camp Bas Hendriks in stelling bracht. Diens schot ging rakelings voorlangs. In de dertiende minuut beging Wilco den Hartog van GVVV een wel erg domme overtreding. Binnen het strafschopgebied trok hij Treffersspits Cedric Badjeck opzichtig tegen de grond. Scheidsrechter Smit kon niet anders dan daarvoor een strafschop toekennen. Dit cadeautje werd doeltreffend uitgepakt door Nick de Bondt, die kiezelhard raak schoot: 1 – 0. Uit een vrije trap rand strafschopgebied stond De Bondt aan de basis van bijna een tweede doelpunt: de uitstekend keepende Johan Jansen redde ten koste van een hoekschop. Na zo’n 20 minuten verloor De Treffers de greep op de wedstrijd. GVVV werd sterker en drukte de tegenstander steeds meer terug op eigen helft. Danny de Leeuw kreeg op het middenveld soms wel erg veel ruimte. De Gelderse Voetbalvereniging Veenendaal (uit de provincie Utrecht!) mocht zichzelf verwijten, dat het overwicht niet werd uitgedrukt in klinkende doelpunten. Een vrijstaande Robin Mulder kopte uit een corner naar, maar niet in doel. En zo waren er verschillende mogelijkheden, maar steeds zat er wel een Treffersbeen of –hoofd tussen. En anders was er nog altijd doelman Niels Kornelis, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. De thuisclub stelde er erg weinig tegenover: een afstandsschot van Eef van Riel is het vermelden waard. Aan de overkant lieten Jeremy de Graaf en Martin van Eck goede kansen voorbij gaan.

In de tweede helft van de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. GVVV bleef aanvallen, maar deed dat opnieuw vruchteloos. De Treffers loerde op de counter. En dat leek in de 72e minuut succesvol te zijn, toen Wouter op de Camp de hard werkende Badjeck door het midden lanceerde. Badjeck kwam vrij voor doel, maar zou voordien buitenspel hebben gestaan. Toen twee minuten later Bram Eltink van het veld gestuurd werd vanwege een stevige overtreding op Laurens van der Voort, kwam GVVV ook nog eens met een man meer te staan. Maar de kenners onder ons weten, dat een man-meer situatie niet altijd betekent, dat je de wedstrijd ook wint. Op de eerste plaats gunde Niels Kornelis niemand enig succes. Met soms katachtige reflexen hield hij zijn doel schoon. En vervolgens was Cedric Badjeck uiterst effectief in de 89e minuut. Hij kon er vanaf eigen helft vandoor gaan, legde twee tegenstanders én doelman Jansen in de luren en scoorde via de paal de bevrijdende 2 – 0. Met een zucht van opluchting werd het einde van de wedstrijd gehaald. Na afloop beloofde trainer Anton Janssen nog wel meer spannende wedstrijden in het pas begonnen seizoen!