ZA1 vist achter het net

De Treffers Zaterdag 1 kon zijn goede seizoen bekronen om op de laatste speeldag een periode te pakken. Helaas is dit niet gelukt.

Een mooie derde plek als eindstand, de hoogste tot nu toe in het bestaan van De Treffers Zaterdag 1, en met de topscoorder van de derde klasse A (Noek Beers) in de gelederen, mag men bijzonder trots zijn over dit seizoen.

Maar desondanks voelt het allemaal bitter aan, omdat men uiteindelijk met lege handen staat.

Het was niet fijn om te voetballen. De combinatie kunstgras en de drukkende warmte maakten het voor de spelers en scheids niet plezierig. Desondanks ontspon zich uiteindelijk een mooie pot voetbal in Rhenen. De Treffers begint gedreven en gretig aan de wedstrijd.

Binnen tien minuten reeds twee corners van Rick, waarvan een uiteindelijk resulteert in een slappe kopbal van Menno.

Er wordt goed gecombineerd en men is fel op de bal. Veel balbezit voor De Treffers, maar kansen worden niet gecreëerd. Een uitstekende interruptie van Maikel wordt vervolgd naar Noek, maar wordt afgevlagd.

Candia ’66 krijgt zijn eerste kans middels een gevaarlijk schot in de 26e minuut.

Al luisterend naar de hoogstaande discussies tussen Tim en Knijp, gaat de verdediging van Candia ’66 in de fout, Noek is er snel bij en geeft de bal voor waar Luuk ´m kan intikken. 0-1.

Even later gaat Maikel goed door, het schot is wel hard maar mist de juiste richting.

In de 34e minuut een gevaarlijke corner van Candia ’66 die door iedereen wordt gemist.

Candia ’66 begint meer druk te zetten en krijgt meer vat op het spel. Desondanks weet Job een aanval te onderbreken en haalt van eigen helft uit maar de bal gaat net over. Dat zou een mooi doelpunt zijn geweest.

De rust treed aan en kan men even afkoelen en snel kijken op Teletekst wat de stand bij Zondag 1 is. Die staan ook voor, gelukkig.

Zoals De Treffers de eerste helft begon, zo start Candia ’66 de tweede helft. Een plaagstoot van Giel waarbij hij twijfelt wat te doen met de geboden ruimte is een stuiptrekking. Candia ’66 is veel feller en heerst op het middenveld. Jan, Job en Rick zwemmen en maken (te)veel meters.

Het wachten is op de gelijkmaker en die ook valt in de 52e minuut. Het lijkt of de mannen van Zuid al teveel energie hebben verbruikt in de eerste helft en komen nauwelijks aan bod.

Bij een van de spaarzame aanvallen bewijst Luuk zijn klasse met een individuele actie maar zijn schot spat uiteen op de lat. Dat had een beter lot verdiend. Prompt erna maakt Candia ’66 de 2-1.

Delano wisselt Giel, die vandaag zijn goede vorm van de laatste weken niet kan evenaren, door Mike.

Er komt meer evenwicht op het middenveld. Wij achter en de Zondag 1 staat gelijk horen we net van de meegereisde Jacques. Da’s minder.

In de 77e minuut wordt Maikel moegestreden vervangen door Guus en De Treffers heeft inmiddels door de wissels de wedstrijd naar zich toegetrokken. Eerst is er nog een waarschuwende kopbal van Noek. Maar in de 80e minuut maakt hij dan zijn 27e, zijn schot betekent de 2-2 en er is nog alles mogelijk. De druk wordt nog verder opgevoerd en het wordt erg spannend.

Wetende dat je achterin een op een moet spelen wordt Menno naar voren gestuurd. Nog meer druk. Het is alles of niets.

Het is bijna niets, maar Jordi houdt twee katachtige reflexen de bal uit het doel om vervolgens met ware doodsverachting zich voor de bal te gooien. Hij wil snel het spel verplaatsen maar wordt zoals het er naar uit zag met een slaande beweging gehinderd en de nummer 15 van Candia ’66 kan naar de tribune.

Het wordt letterlijk pompen of verzuipen, de ballen worden in de pot gegooid en tot de 95e minuut (spelonderbreking en drinkpauzes) kan het nog.

Jordi is al een keer mee geweest met een corner maar de laatste corner is uiteindelijk fataal. Stefan, Menno, Tijmen en Jordi zijn allemaal mee. De corner wordt afgeslagen, waarna de spits van Candia ’66 ervan door kan en het sprint duel van eigen helft tegen Guus afronden met de 3-2.

Gelijk daarna fluit de goed leidende scheids af. De spelers van Zuid onthutst achterlatend.

Later horen we dat Zondag 1 veilig is en al eerder wisten we dat de A1 wel de periode heeft gepakt. Gefeliciteerd mannen. Gauw naar Zuid met de bus van Toonen Reizen en chauffeur Gerrit.

Uiteindelijk werd het dan toch nog een leuk feestje op Zuid, maar voor de Zaterdag 1 was het meer het wegspoelen van de gemiste kans.

Mannen uiteindelijk een mooie derde plek waarop men trots kan zijn.

Hopelijk wordt de ingeslagen (beleid)weg volgend seizoen verder vervolgd.

Allemaal prettige vakantie.

Opstelling: Jordy, Tijmen, Stefan, Menno, Maikel (76e Guus), Rick, Jan, Job, Luuk, , Noek en Giel (68e Mike).

Wissel: Sander, Mike, Willem, Guus en Justin.