Wie het laatst lacht……

De Treffers is door naar de tweede ronde van de KNVB-beker! In een bloedstollend duel tegen Rijnsburgse Boys kwam het uiteindelijk aan op penaltyschieten en daarbij toonde de thuisclub de minste zenuwen. De wedstrijd zelf was na 120 minuten in een 2-2 gelijke stand geëindigd.

De Treffers had een bliksemstart. Er werd meteen druk gezet op het doel van Wesley Zonneveld. Ricardo Ippel probeerde het al in de eerste minuut met een schot, dat door de Rijnsburgse keeper maar ternauwernood werd gepareerd. Vijf minuten later was het wel raak. Tjeu Langeveld lanceerde met een loepzuivere pass de snelle Gavin Vlijter. Die had vervolgens een haarscherpe voorzet in huis, die door Teije den Den tot doelpunt werd gepromoveerd. Een kwartier later had Leroy George de score kunnen, nee moeten verdubbelen, toen Vlijter de bal veroverde, goed doorging naar de achterlijn en de bal terug legde op George. Twee meter voor doel schoot die de bal over de lat. Het leek een amusante wedstrijd te worden, maar allengs gaf De Treffers het initiatief toch meer en meer uit handen. Tot echt grote kansen leidde dat niet met één uitzondering, toen Bram de Bruin vanaf rechts naar binnen trok en de bal rakelings over de kruising mikte. Het balbezit was voor de mannen uit de bollenstreek, maar de Groesbeekse verdediging toonde zich vooralsnog redelijk solide. Niet voor niets de minst gepasseerde achterhoede van de Tweede Divisie!

Het begin van de tweede helft leek op dat van de eerste. De zeer ijverige en vaak in duels succesvolle Teije ten Den bediende Gavin Vlijter en die schoot in de 46e minuut maar net voorlangs. Ook Jordy Thomassen probeerde doelman Zonneveld te verschalken, nu met een krul, die maar net naast ging. Maar opnieuw ging het initiatief naar Rijnsburgse Boys. En nu had de roodzwarte achterhoede meer kunst en vliegwerk nodig om een gelijkmaker te voorkomen. Gino van den Berg wist een schot van Jeroen Spruijt nog tot hoekschop te verwerken, maar uit diezelfde hoekschop kopte Masies Artien van dichtbij de 1-1 binnen. Met nog een half uur te gaan leken de kansen gekeerd en nu in het voordeel van Rijnsburgse Boys. De Groesbekers mochten een aantal keren van geluk spreken, dat ze niet op achterstand kwamen. Jongeneelen, Artien en opnieuw Jongeneelen zagen hun inzetten gekeerd worden door doelman Niels Kornelis. De Treffers stelde daar weinig tegenover. Een vrije trap van Brian Campman, die door Zonneveld onschadelijk werd gemaakt, was het vrijwel enige wapenfeit. Aan de overkant had invaller Max Hudepohl de wedstrijd tien minuten voor tijd kunnen beslissen, toen hij werd aangespeeld door Bram Ros. In riante positie maakte hij dezelfde fout als eerder Leroy George: zijn schot ging huizenhoog over. Ondertussen was Ifra Sow in het veld gekomen voor Gavin Vlijter, die een misselijk gevoel over hield van een kennelijk niet strafbare botsing voor doel. Sow toonde dezelfde snelheid als degene, die hij vervangen had. Bert Koomen kon hem slechts ten koste van een tweede gele kaart van een doorbraak weerhouden en dat betekende, dat Rijnsburgse Boys in de 87e minuut met tien man verder moest. De kansen leken nu in het voordeel van De Treffers, temeer toen het na ruim 90 minuten op verlenging aan kwam. Teije ten Den had geen geluk met een kopbal, die door Zonneveld nog kon worden gepakt. En met een man minder slaagde Rijnsburgse Boys er in de 8e minuut van de verlenging echter toch in om op voorsprong te komen. Op rechts kreeg de ploeg een zo leek het welhaast vrije doortocht en Furhgill Zeldenrust wist dat op waarde te schatten: 1-2. Het werd een slijtageslag, waarin De Treffers alles op alles zette om weer op gelijke hoogte te komen. Dat lukte bij een scrimmage in de 106e minuut. Robin Janssen schoof de bal tot opluchting van iedereen, die De Treffers een warm hart toe droeg, over de doellijn. Vier minuten later had een combinatie tussen Sow en Versteeg een beter lot verdiend: het schot van laatstgenoemde spatte op de paal uiteen. En dus kwam het aan op penaltyschieten. De eerste misser kwam daarin op het conto van Brian Campman – zijn inzet werd gepakt – en daarmee had Rijnsburgse Boys de winst voor het grijpen. Maar omdat even later Niels Kornelis ook een strafschop van Bram Ros wist te keren, was de stand bij vijf genomen penaltys opnieuw gelijk. Uiteindelijk viel bij de zevende strafschop – het liep inmiddels tegen elven – de beslissing. Monteiro schoot hoog over en Marlon Versteeg toonde zich als laatste uiterst koelbloedig. De Treffers kon met aanhang juichen en voor Rijnsburgse Boys restte niets anders dan een verre reis naar huis diep in de nacht.