Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing VVSB – De Treffers

Door een overwinning afgelopen zaterdag op Scheveningen klom De Treffers naar de negende plaats op de ranglijst en daarmee veroverde het een plek in het linker rijtje met elf punten uit acht duels. Deze huidige positie kwam voornamelijk tot stand door drie opeenvolgende overwinning op Sportpark Zuid. Aanstaande zaterdag kunnen de rood-zwarten hun positie verstevigen. Hiertoe zal moeten worden afgerekend met VVSB, de paars-gelen uit Noordwijkerhout werden vorig seizoen nog achtste maar zijn momenteel hekkensluiter met twee punten.

Belangrijke overwinning voor De Treffers

De bovenstaand genoemde overwinning van De Treffers was een belangrijke. In de eerste helft was De Treffers een stuk sterker dan Scheveningen en door goals van Sjoerd Ars, Pim Balkestein en Coen Maertzdorf werd de rust gehaald met een 3-0 stand. In de tweede helft scoorde Scheveningen nog een eretreffer waarna Boy van de Beek in de slotminuut de 4-1 aantekende. Door deze overwinning liet de ploeg van Anton Janssen zien dat het absoluut niet in de onderste regionen van de competitie hoeft te bivakkeren en nam het hier dan ook afstand van. VVSB dan, zij zagen afgelopen zaterdag juist het gat met het grootste deel van deze onderste regionen groeien. De Noordwijkerhouters kwam op een 2-1 voorsprong door goals van Lovette Felicia en Tommy Bekooy. Deze werd uit handen gegeven en uiteindelijk werd er met 3-2 verloren tegen Jong Almere City. Hierdoor groeide het gat met de nummer voorlaatst naar vijf punten en wachten de ploeg van Jack Honsbeek nog altijd op de eerste overwinning.

Tweede jaar op rij een zwakke start van VVSB

Ook vorig seizoen kende VVSB een zwakke start in de Tweede Divisie, na zes wedstrijden werd namelijk pas de eerste overwinning geboekt. Lang hing VVSB dan ook onderaan de ranglijst, tot de uitwedstrijd tegen De Treffers. Op sportpark Zuid ontving De Treffers als zestiende op de ranglijst de nummer vijftien. Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd van huidig hoofdcoach, en destijds interim-trainer, Jack Honsbeek en werd met 1-0 gewonnen door VVSB. Hierna volgde een serie van acht wedstrijden waarin negentien punten werden behaald door de Noordwijkerhouters. Vorig seizoen lukte het VVSB dus om een zwakke serie om te buigen en dus zal er ondanks de huidige lage klassering van onderschatting geen sprake mogen zijn.

Veel tegengoals voor VVSB

De huidige laatste plaats van VVSB te wijten aan de grote hoeveelheid tegengoals. Met 25 tegendoelpunten zijn er al zeven goals meer geïncasseerd dan welke ploeg ook in de Tweede Divisie. Ter illustratie, na acht wedstrijden in het dus ook slecht begonnen vorige seizoen stond de teller op twaalf tegentreffers. Het is dus duidelijk waar het probleem van trainer Jack Honsbeek zich bevindt. Aanvallend doen de paars-gelen het niet onverdienstelijk, met veertien gescoorde doelpunten heeft VVSB namelijk één keer meer gescoord dan de ploeg van Anton Janssen. De meeste goals kwamen op naam van Tommy Bekooy met vier treffers. Hiermee gaat hij verder op de voet van de afgelopen drie seizoenen. Bekooy is namelijk al drie jaar de topscorer van VVSB met respectievelijk twaalf, negentien en twaalf goals.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Frank de Winter. Vorig seizoen stond hetzelfde affiche onder zijn leiding en toen won De Treffers in Noordwijkerhout met 3-0. Een herhaling van zetten zien wij wel zitten! Dit seizoen floot De Winter twee wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij zes gele kaarten uit. De wedstrijd op sportpark de Boekhorst zal om 18:00 uur beginnen.

Wint De Treffers zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen? Tot zaterdag!