Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – Kozakken Boys

Nadat de crisis even bezweerd leek te zijn na de overwinning op Jong Sparta, is het wederom alle hens aan dek voor De Treffers. Enkel het doelsaldo scheidt de rood-zwarten nog van de nacompetitiestreep. Iedere wedstrijd is momenteel lastig en dat zal zeker gelden voor die van aanstaande zaterdag, met Kozakken Boys komt de runner-up en dé ploeg in vorm op bezoek. De voorgaande edities kenmerkten zich door verbroedering na de wedstrijd en dat zal zaterdag niet anders zijn. Daarvoor telt er echter maar een ding en dat zijn (drie) punten voor De Treffers.

Vorige week verloor De Treffers met 3-0 op bezoek bij Barendrecht en dit was vooral te wijten aan het feit dat er na vijf minuten al een 2-0 achterstand op het bord stond. Het restant van de eerste helft was ook niet goed van Trefferszijde, men kwam niet verder dan een kans via Coen Maertzdorf. Dit veranderde enigszins in de tweede helft; er werden wat kansen gecreëerd, een goal afgekeurd maar de aansluitingstreffer viel niet. Zeven minuten voor tijd maakte Barendrecht zelfs nog de 3-0 en daarna stond de lat nog een eretreffer van Robin Janssen in de weg.

Zoals in de eerste alinea al werd aangegeven is Kozakken Boys op dit moment de te kloppen ploeg in de Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag werd HHC Hardenberg met 4-2 verslagen en dit was alweer de negende overwinning op rij. Deze winstpartij kwam tot stand doordat Kozakken Boys binnen het half uur al op een comfortabele 3-0 voorsprong stond. De goals kwamen op naam van Leon Bot, Ahmad Mendes Moreira en Ahmed el Azzouti. Nadat HHC Hardenberg wat terug deed zorgde Everton Pires Tavares voor de 4-1, in de laatste minuut werd het nog 4-2.

Eerder dit seizoen ging De Treffers in Werkendam de bietenbrug op en werd het liefst met een 5-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Op deze nederlaag was heel weinig af te dingen en liet toen al zien dat trainer Danny Buijs over een hele goede selectie beschikt. De goals werden gemaakt door Leon Bot (2x), Jeffrey van Nuland, Ahmad Mendes Moreira en Ahmad el Azzouti. Vorig seizoen wist De Treffers twee keer niet te winnen van de Werkendammers, in de uitwedstrijd werd het 1-0 door een benutte penalty van Everton Pires Tavares op slag van rust. In de thuiswedstrijd waren de bezoekers de bovenliggende partij en kwamen ze ook vroeg op voorsprong door een goal van Sanny Monteiro. Remy Raterink stelde met een late kopbal een punt veilig en bepaalde de eindstand op 1-1.

Kozakken Boys is met 52 goals de meest scorende ploeg van de competitie en het beschikt over twee spelers die dit seizoen makkelijk scoren. De meeste goals werden gemaakt door spits Ahmed el Azzouti, hij scoorde al zestien keer. Achter hem is ook Ahmad Mendes Moreira op dreef, hij scoorde inmiddels twaalf keer. De goede prestaties van Kozakken Boys zijn ook enkele divisies hoger niet onopgemerkt gebleven. Trainer Danny Buijs vertrekt aan het eind van het seizoen namelijk naar het hoge noorden om daar trainer te worden van FC Groningen. Laatstgenoemde speler, Mendes Moreira, legt waarschijnlijk dezelfde route af, hij is ook op enkele details rond met de eredivisionist.

Bij De Treffers zullen Pim Balkestein en Tom Beissel aanstaande zaterdag ontbreken. Zij zijn als gevolg van hun vijfde gele kaart voor één wedstrijd uitgesloten.

De wedstrijd zal in goede banen geleid worden door scheidsrechter Lorenzo Caïro. Het zal zijn twaalfde wedstrijd van het seizoen worden in de Tweede Divisie en de eerste keer dat hij De Treffers of Kozakken Boys onder zijn hoede heeft. In zijn eerdere wedstrijden gaf Caïro slechts veertien gele kaarten. Hij gaf daarnaast twee rode kaarten, hiervan was er één de optelsom van twee gele kaarten.

Een goed resultaat zou een flinke opsteker voor de mannen van Anton Janssen zijn en zal voor een groot feest in de kantine zorgen. Tot zaterdag!