Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – GVVV

Het eerste officiële duel na het zomerreces staat op het punt om te beginnen. Het tweede seizoen in de Tweede Divisie gaat van start.

Het eerste seizoen is prima afgelopen voor de rood-zwarten. Met leuke wedstrijden, veel spektakel en een onverwachte vierde plaats op de ranglijst was iedereen tevreden. Wellicht had er nog wat meer ingezeten maar we mogen niet vergeten dat het gewoon een heel mooi seizoen was.

Dit schept natuurlijk verwachtingen voor de aankomende episode. Het is lastig om te bepalen waar het team van Anton Janssen nu staat. Er zijn tal van wisselingen in de selectie geweest en om dit weer te vormen naar een geoliede machine zal tijd kosten. Hoeveel tijd zullen we zaterdag zien.
De vertrekkers waren niet de minste. Alleen al in de voorhoede verlieten basisspelers en topscorers Robert Mutzers (17 goals, vertrok naar FC Dordrecht) en Wesley Meeuwsen (16 goals, vertrok naar OJC Rosmalen) De Treffers. Daarnaast vertrok ook ‘nummer 10’ Rick Verbeek, goed voor zeven doelpunten. 40 Doelpunten vertrokken en daarmee 57,14% van de doelpuntenproductie.
Er mag met recht gezegd worden dat de rood-zwarten een aardig jasje uitgedaan hebben qua doelpunten.

In de beginzomer, hoogzomer en nazomer ging de scouting en de technische commissie vol aan de slag om de selectie op het gewenste peil te brengen. Nieuwelingen kwamen van GVVV (Patrick Heesakkers), Excelsior (Cedric Badjeck), Achilles (Eef van Riel), MVV (Dyon Gijzen), JO-19 (Devin Jacobs en Akin Zeyrek) Telstar (Tom Beissel) en Juliana’31 (Wouter Op den Camp). Daarnaast kwam ook Marc Höcher over van Helmond Sport maar twee maanden later kwamen beide partijen tot de conclusie dat er meer verwacht werd van de samenwerking. De samenwerking werd deze week beëindigd.

Niveau op peil of niet, klaar of niet. We gaan beginnen.
De eerste wedstrijd is een heerlijke thuiswedstrijd op sportpark Zuid. De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging is de tegenstander van aanstaande zaterdag 18.00 uur. Vorig jaar ontspon zich op Zuid een geweldige wedstrijd voor De Treffers. GVVV werd direct na het eerste fluitsignaal bij de strot gegrepen en werd overklast. Een ruststand van 3-0 (Nick de Bondt, Wesley Meeuwsen en Pim Balkestein) en een eindstand van 4-0 (Wesley Meeuwsen) deden recht aan de verhoudingen in het veld.
De wedstrijd tussen beide teams op sportpark Panhuis in Veenendaal liet een heel ander gezicht zien. Ondanks een goed begin (in de vijfde minuut maakte Ken Leemans de 0-1) won GVVV uiteindelijk terecht met 3-1. Vooral in de tweede helft bleek de thuisploeg slimmer.

Voor GVVV viel de grootste mutatie niet op het veld maar naast het veld te noteren. Trainer John de Wolf verliet de blauw-witten ondanks een doorlopend contract. Hij viel voor de toren loze ambities (lees: geld) van Derde Divisionist Spakenburg. Daarmee kon GVVV vlak voor aanvang van het seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Deze werd gevonden in de persoon van Niek Oosterlee. De ex-trainer van Rijsburgse Boys en FC Lisse zwaait nu dus de scepter over het Veenendaalse vlaggenschip.

Scheidsrechter zal de heer Nick Smit zijn. De 27-jarige leidsman zal geflankeerd worden door de heren Kempinga en Vervoorn. Welke kant de laatstgenoemde twee heren zullen hebben moeten we u schuldig blijven.
De heer Smit floot vorig jaar reeds vijf wedstrijden in de Tweede Divisie. Geen enkele keer was dit een wedstrijd van De Treffers of GVVV. In deze wedstrijden liet hij 21 keer de gele kaart zien waarvan een enkele speler in één wedstrijd twee maal dezelfde gele prent te zien kreeg.

We hebben er zin in. Thuiswedstrijd, kantine en hopelijk een overwinning. Tot zaterdag 18.00 uur!