Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: De Treffers – FC Lienden

Dit weekend staat er een klassieker op het programma. We hebben het echter niet over Feyenoord- Ajax, maar over een wedstrijd in de 9de speelronde in de Tweede Divisie. De Treffers ontvangt aanstaande zaterdag FC Lienden. Wedstrijden tussen beide ploegen staan vaak bol van de spanning en zijn zelden saai. FC Lienden is goed aan het seizoen begonnen en bezet momenteel de vierde plaats op de ranglijst.

De Treffers won vorige week met 5-1 van IJsselmeervogels en hiermee was het verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van de Spakenburgers. De ploeg van Anton Janssen kende zoals wel vaker dit seizoen een vliegende start, een luttele 10 minuten na het eerste fluitsignaal stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. De vroege goals kwamen op naam van Nick de Bondt en Cedric Badjeck. Binnen het half uur zorgde Badjeck al voor de derde Groesbeekse treffer. Met deze 3-0 voorsprong werd de rust gehaald al had de score nog hoger kunnen uitvallen. De Treffers was ook in de tweede helft een stuk sterker dan IJsselmeervogels en vertaalde dit in twee goals. Cedric Badjeck complementeerde zijn hattrick en Nick de Bondt nam het slotakkoord voor zijn rekening. Dat Robbert Olijfveld ondertussen de 1-3 had gemaakt namens de thuisploeg, was louter voor de statistici interessant.

FC Lienden speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen het opvallend goed presterende Koninklijke HFC. De Betuwse ploeg kwam op een 1-0 achterstand door toedoen van Roy Castien, vlak voor rust werd de stand weer gelijk getrokken door Milad Intezar. Beide ploegen kwamen hierna niet meer tot scoren waardoor FC Lienden voor de tweede keer op rij de punten moest delen met de tegenstander.

Vorig seizoen bleef De Treffers ongeslagen tegen FC Lienden. Op bezoek in Lienden werd er in een gelijk opgaande wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen de plaatselijke FC. Namens de rood-zwarten werd de doelpuntenproductie verzorgd door Wesley Meeuwsen en Robin Janssen. In de thuiswedstrijd domineerde De Treffers volledig en gaf het FC Lienden een flink pak slaag, een 4-0 eindstand was daar het levende bewijs van. De klinkende overwinning kwam tot stand door 3 goals van Robert Mutzers en eentje van Nick de Bondt.

Zoals gezegd is er een rijke historie van wedstrijden tussen beide clubs, De Treffers en FC Lienden kwamen vanaf het eerste jaar in de Topklasse tot afgelopen seizoen 14x tegen elkaar in actie. In deze wedstrijden ging het vaak gelijk op, wat ook blijkt uit de onderlinge resultaten: 4x winst voor De Treffers, 5x winst voor FC Lienden en 5x werd er gelijkgespeeld.

Het eerste seizoen in de Tweede Divisie sloot FC Lienden af op de zesde plaats. In de winterstop stond de ploeg van Hans Kraaij jr. nog op de dertiende plaats en hier had men duidelijk geen vrede mee. Er werden in de winter 4 nieuwe spelers gehaald en dit had het gewenste effect getuige de opmars op de ranglijst in de tweede seizoenshelft. Een van deze spelers was spits Danny van den Meiracker, hij kwam over van Spakenburg en scoorde 11x in 14 wedstrijden. Deze lijn heeft hij dit seizoen doorgetrokken met 8 goals uit 8 wedstrijden en daarmee onderstreept van den Meiracker dat hij, mits in vorm, een van de beste spitsen in de Tweede Divisie is. Naast van den Meiracker maakte Abderrahim Loukili vorig seizoen 16 goals voor FC Lienden, hij vertrok in de zomer echter naar promovendus asv De Dijk en daarmee verloren de blauw-witten een absolute smaakmaker.

FOX Sports heeft ervoor gekozen om de Gelderse derby tussen De Treffers en FC Lienden live uit te zenden, de wedstrijd is daarom ook verplaatst van zondag naar zaterdag. U hebt dus de keuze om de wedstrijd via FOX te bekijken, maar het is natuurlijk veel leuker om de wedstrijd live op Sportpark Zuid bij te wonen. De aftrap is, zaterdag dus, om 15:30u.

Met scheidsrechter Marc Nagtegaal komt zaterdag wellicht de bekendste naam van het huidige scheidsrechterskorps naar Sportpark Zuid. Nagtegaal liet in de eerste ronde van de KNVB beker een penaltyserie tussen FC Lisse en HSV Hoek in een verkeerde volgorde nemen en werd hierdoor landelijk nieuws. Het hele circus dat op het incident volgde zal u ongetwijfeld hebben meegekregen en zullen we hier niet nogmaals herhalen. Nagtegaal leidde dit seizoen al 2 wedstrijden in de Tweede Divisie en deelde hierin 6 gele kaarten uit. Behalve de wedstrijd tussen FC Lisse en Hoek leidde Nagtegaal nog 2 wedstrijden in de KNVB beker, hierin deelde hij ook 6 gele kaarten uit en 1 rode kaart als gevolg van twee gele.

Kan De Treffers de Gelderse derby tegen FC Lienden winnend afsluiten? Kom het zien op Sportpark Zuid!