Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Spakenburg – De Treffers

Dit weekend gaat De Treffers op bezoek in en bij Spakenburg en daarmee staat er een wedstrijd tussen de nummer zeven en tien van de ranglijst op het programma. De rood-zwarten lieten afgelopen weekend de mogelijkheid liggen om de stap naar het linker rijtje te zetten. Spakenburg had bij winst een sprong gemaakt naar een gedeelde derde plaats maar ook zij slaagden niet in hun missie. Welke ploeg weet zich te herpakken?

De Treffers en Spakenburg slachtoffers van dadendrang VVSB

Twee weken geleden ontving de ploeg van Anton Janssen op eigen veld de toenmalige hekkensluiter VVSB. Deze wedstrijd eindigde in 0-0 en hiermee vervolgden de Noordwijkerhouters een goede serie waardoor VVSB in rap tempo dichter bij de overige degradatiekandidaten kwam. Dat VVSB nog lang niet was afgeschreven heeft inmiddels ook Spakenburg in levenden lijve ondervonden. De nederlaag van afgelopen weekend was namelijk op bezoek bij VVSB en hier was weinig op af te dingen. Dit resultaat past in het beeld van dit seizoen waarin Spakenburg te vaak punten laat liggen tegen ploegen die zich onder de blauwen op de ranglijst bevinden. Zo werd er bijvoorbeeld ook een nederlaag geleden tegen Jong Almere City.

Het is alles of niets bij Spakenburg

Dat de ploeg van trainer John de Wolf niet constant presteert dit seizoen is ook te zien aan het geringe remises. In totaal deelde Spakenburg pas drie keer de punten met de tegenstander en geen enkele andere competitiegenoot speelde minder vaak gelijk. Hierdoor lijkt het erop dat de wedstrijden van Spakenburg dit seizoen vaak uitdraaien op ‘alles of niets’. De ploeg behaalde even veel overwinningen als de nummer drie op de ranglijst maar verliest daarentegen een stuk meer wedstrijden. In de eerdere ontmoeting tussen De Treffers en Spakenburg dit seizoen lieten de bezoekers dit patroon zelfs in één wedstrijd zien. In de eerste helft was De Treffers de bovenliggende partij en werd de rust gehaald met een 1-0 stand. In de tweede helft trok Spakenburg de wedstrijd volledig naar zich toe en won het uiteindelijk nog met 4-1. De grote man in deze wedstrijd was Philip Ties met twee goals. Hij is ook de clubtopscorer van Spakenburg met in totaal elf goals.

Wordt Spakenburg de beste promovendus?

Hoewel het dus duidelijk is dat Spakenburg hele goede wedstrijden afwisselt met onnodig puntenverlies en dus wellicht nog hoger op de ranglijst had kunnen staan, mag natuurlijk niet vergeten worden dat de blauwen dit seizoen een van de promovendi zijn. In het eerste jaar van de Tweede Divisie degradeerde de ploeg namelijk via de nacompetitie. Dit seizoen keerde het terug door vorig seizoen de titel te pakken in de zaterdagse Derde Divisie. Al met al is Spakenburg dus met een prima seizoen bezig en kan het zelfs de beste promovendus in de (prille) historie van de (hernieuwde) Tweede Divisie worden. De hoogste notering die aan het einde van het seizoen door een promovendus werd genoteerd is vooralsnog in handen van de rode buurman IJsselmeervogels. Zij eindigden vorig seizoen op de negende plaats.

Wederom succes op de Westmaat?

De Treffers zal echter geen boodschap hebben aan de doelstellingen van de Spakenburgers en de ontmoeting zelf winnend willen afsluiten. Hierdoor zouden de rood-zwarten zicht blijven houden op het linker rijtje. Kijkend naar de wedstrijden uit het verleden is er voldoende perspectief voor De Treffers. In het eerste seizoen van de Tweede Divisie won De Treffers namelijk met 4-3 op bezoek bij het blauwe deel van sportpark de Westmaat. Daarnaast behaalde De Treffers in 1998 een van haar grootste successen uit de clubhistorie op dit sportpark. Dit was weliswaar op het rode gedeelte maar sportpark de Westmaat lijkt dus vruchtbare grond voor de rood-zwarten.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Joey Kooij. Dit seizoen leidde hij twee wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij elf gele kaarten en één directe rode kaart uit. Daarnaast was Kooij dit seizoen, evenredig verdeeld over de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, twintig keer leidsman in het betaalde voetbal. In deze wedstrijden was het resultaat 70 gele en zes (waarvan twee directe) rode kaarten.

Zet De Treffers wederom een goed resultaat neer op de Westmaat? Tot zaterdag!