Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

Aanstaande zaterdag reist De Treffers af naar Rijnsburg om het daar op te nemen tegen de plaatselijke ‘Boys’. Deze promovendus draait een goed seizoen en kan zich al verzekerd voelen van nog een jaar voetbal op Tweede Divisie niveau. Dit gaat nog niet op voor De Treffers, de punten zijn nog steeds hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen. De ploeg van Anton Janssen zal zich echter gesterkt voelen door de resultaten in het Paasweekend waarin het ongeslagen bleef. Vooral het ‘bonuspunt’ van afgelopen maandag zal voor een flinke boost hebben gezorgd.

Nog een kort terug naar het afgelopen Paasweekend. Op zaterdag speelde De Treffers met 2-2 gelijk tegen IJsselmeervogels door twee goals van Pim Balkestein. Maandag kwam Kozakken Boys op bezoek, zij waren in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en dit resulteerde in een 0-1 ruststand. In de tweede helft kwam De Treffers een stuk beter voor de dag maar leek het geen verdiend gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen. Hier was buiten Niels Kornelis gerekend, in de 95e minuut werd bij een vrije trap van Boy van de Beek alles en iedereen naar voren gestuurd. De vrije trap landde precies op het hoofd van Kornelis die prima raak kopte.

Rijnsburgse Boys won afgelopen maandag op de eigen ‘Middelmors’ met 2-0 van FC Lienden en herstelde zich daarmee van de zeperd op Paaszaterdag. Toen werd er liefst met 6-0 verloren op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. De doelpunten tegen FC Lienden werden gemaakt door Jeffrey Jongeneelen en Joël Tillema. Daarnaast was het tegen Jong Sparta al de vierde keer dit seizoen dat Rijnsburgse Boys vijf of meer goals tegen kreeg.

Eerder dit seizoen verloor De Treffers thuis met 3-1 van ‘de Uien’. De bezoekers kwamen al na vier minuten op voorsprong via Donny van Ooijen maar Pim Balkestein maakte ook al snel weer gelijk. De Treffers was daarna de betere partij maar Jeffrey Jongeneelen maakte kort voor rust de 1-2. Deze klap kwam De Treffers niet meer te boven en in de tweede helft werd het via Donny van Ooijen ook nog 3-1. Met deze overwinning nam Rijnsburgse Boys revanche op de enkele wedstrijd die eerder werd afgewerkt tegen De Treffers. In 2010/2011 won De Treffers in de eerste ronde van de KNVB Beker met 1-0 door een goal van Jasper Zuidwijk.

Eerder in deze voorbeschouwing was al te lezen dat Rijnsburgse Boys een aantal keer tegen een grote nederlaag is aangelopen. Een doelsaldo van -13 is daarmee niet heel vreemd te noemen, ter vergelijking: AFC heeft eenzelfde doelsaldo. Des te knapper is het daarom dat de promovendus de zevende plaats op de ranglijst bezet.

Wanneer er wordt gekeken naar het vorige seizoen valt het hoge aantal tegendoelpunten ook op. Hoewel de derde plaats werd behaald in de zaterdagse Derde Divisie, werden er 62 doelpunten geïncasseerd en dit deden slechts twee ploegen slechter. Met Wilfred van Leeuwen staat er volgend jaar een andere trainer voor de groep bij Rijnsburgse Boys en de voornaamste reden hiertoe is waarschijnlijk ook het verminderen van het aantal tegengoals. Tussen 2013 en 2017 was Van Leeuwen trainer van VVSB en in deze periode was VVSB vaak een de ploegen met de minste tegendoelpunten.

Joel Tillema is met dertien goals de topscorer van Rijnsburgse Boys. Achter hem staan Jeffrey Jongeneelen en Wesley Goeman met zeven goals tweede op de lijst.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jannick van der Laan, hiermee fluit hij zijn tiende wedstrijd van dit seizoen in de Tweede Divisie. In zijn eerdere wedstrijden deelde Van der Laan 39 gele kaarten en één directe rode kaart uit. Het wordt voor De Treffers haar eerste wedstrijd onder leiding van Van der Laan dit seizoen.

De Treffers zal aanstaande zaterdag punten moeten pakken en daarom heeft de Supportersvereniging besloten om een gratis bus af te laten reizen naar Rijnsburg. Opgeven kan door te mailen naar jos@samenmetdetreffers.nl of door een berichtje te sturen naar 06-21181348. De bus zal zaterdag om 13:00u vertrekken en de wedstrijd begint om 15:30u.

Pakt De Treffers drie belangrijke punten in Rijnsburg? Tot zaterdag!