Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

De Treffers speelt aanstaande zaterdag de derde wedstrijd van de Jack’s League. Tegenstander Quick Boys staat 8e en daarmee één plek hoger op de ranglijst dan de rood-zwarten. Ondanks het kleinst mogelijke verschil op de ranglijst,  is het nog lastig om te voorspellen of beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Er zijn nog meer wedstrijden nodig voor er een redelijke inschatting van de top, middenmoot en onderkant van de Jack’s League gemaakt kan worden.

Gestolen overwinning

Quick Boys is de enige ploeg in het huidige linkerrijtje die niet meer ongeslagen is. In de eerste speelronde verloren de blauw-witten van Kozakken Boys. Door een overwinning op IJsselmeervogels in de tweede speelronde nestelden ‘de Narren’ zich toch nog in het linkerrijtje. Voor wat dat waard is na twee wedstrijden. Zowel de verliespartij van Quick Boys tegen Kozakken Boys als de overwinning van de Katwijkers op IJsselmeervogels kan worden betiteld als een gestolen overwinning. Tijdens de eerste speelronde was Quick Boys de bovenliggende partij, maar vergaten ze zichzelf te belonen. Dit overkwam IJsselmeervogels tegen Quick Boys. Met name in de tweede helft was de ploeg van trainer Edwin Grünholz de onderliggende partij tegen de Spakenburgers. De blauw-witten hielden echter stand en in de 94e minuut wist Quick Boys de wedstrijd toch te winnen.

Ervaren selectie

Wie naar het rijtje aanvallers kijkt in de selectie van Quick Boys, zou verwachten dat een van de vele gelouterde doelpuntenmakers Quick Boys de eerste overwinning van het seizoen bezorgde. Trainer Edwin Grünholz heeft namelijk genoeg te kiezen. Zo streken de 28-jarige Van Kippersluis en 34-jarige Comvalius afgelopen zomer neer op sportpark Nieuw Zuid. Eerstgenoemde speelde (en scoorde) voor een rits aan Keuken Kampioen Divisie clubs. Comvalius vertrok in 2008 kort bij Quick Boys en speelde hierna in tien verschillende landen. Zijn succesvolste seizoen beleefde hij ongetwijfeld in 2017, toen hij topscorer werd van Bali United door 37 keer te scoren in 34 wedstrijden. In zijn hele carrière scoorde Comvalius 102 keer en bereidde hij 46 keer een doelpunt voor. Dit allemaal in 267 wedstrijden. Tot slot is Tommy Bekooij al jaren een gevestigde topscorer in het topamateurvoetbal.  Met Mike van den Ban (28 jaar) en Darren Maatsen (30 jaar) trok Quick Boys nog twee ervaren aanvallers aan. Echter niet een van voorgaande spelers scoorde, maar de pas 19-jarige Levi van Duijn. Hij werd afgelopen zomer samen met naamgenoot Sem van Duijn en Mathijs Koster overgeheveld vanuit de jeugdopleiding naar de selectie. Ondanks deze jongelingen beschikt Quick Boys nog steeds over een van de meest ervaren ploegen in de Jack’s League. Enkel Kozakken Boys en AFC hebben gemiddeld een oudere selectie.

Eerdere wedstrijden

De Treffers en Quick Boys speelden pas twee keer in competitieverband tegen elkaar. In september 2019 wonnen de rood-zwarten met 2-0 op Nieuw Zuid. Later dat seizoen nam Quick Boys revanche door met 3-1 op bezoek bij De Treffers te winnen. Behalve deze twee competitiewedstrijden, speelde De Treffers natuurlijk ook twee historische wedstrijden in 1991 om het landskampioenschap tegen Quick Boys. In eigen huis rekende De Treffers op indrukwekkende wijze af met de kampioen van de zaterdagamateurs en stond er een 5-1 stand op het scorebord. De terugwedstrijd was slechts een formaliteit en ging ook naar De Treffers. Op een volgepakt Sportpark Nieuw Zuid werd het 3-4 en daarmee kroonde De Treffers zich voor de eerste keer tot landskampioen.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Wouter Wiersma. Zijn assistenten zijn de heren Nanninga, Koopman en Besselsen.