Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing ODIN’59 – De Treffers

De Treffers speelt vanavond in de tweede voorronde van de TOTO KNVB beker tegen ODIN’59. De Heemskerkers zijn niet goed aan de competitie begonnen en staan laatste in de Derde Divisie Zaterdag met twee punten uit vijf wedstrijden. Hopelijk kan De Treffers de zure, en onverdiende, nederlaag van afgelopen weekend tegen Noordwijk wegspoelen met een goed resultaat. 

ODIN’59

Zoals de naam doet vermoeden is ODIN (Ons Doel Is Nuttig)’59 opgericht in 1959. Lange tijd speelden de blauw-gelen in de lagere klassen van het amateurvoetbal, maar rond de eeuwwisseling werd de weg omhoog ingezet. In 1999 en in 2001 werd een kampioenschap behaald in de derde en tweede klasse en in 2009 werd dit kunstje nog eens overgedaan in de eerste klasse. Hierdoor zette ODIN’59 de stap naar het toen hoogste amateurniveau van Nederland: de hoofdklasse. De Gele Leeuwen, zoals de bijnaam luidt, speelden zeven jaar in de hoofdklasse en inmiddels voor het zesde seizoen op rij in de Derde Divisie Zaterdag. De grote rivaal van ODIN’59 is het eveneens uit Heemskerk afkomstige ADO’20. In tegenstelling tot zondagclub ADO’20, speelde De Treffers nog nooit een wedstrijd tegen ODIN’59. 

Aanvallende problemen

Zoals benoemd in de eerste alinea is ODIN’59 de competitie niet goed begonnen. De Heemskerkers staat niet alleen laatste maar zijn op dit moment ook de minst scorende ploeg van de competitie. Tegen VVOG (2-2) werd één van de twee punten behaald en werden de enige goals gemaakt. In de wedstrijden tegen Sparta Nijkerk (2-0), de amateurs van Ajax (1-0), FC Lisse (0-0) en Harkemase Boys (4-0) werd er niet gescoord. Wel is de ploeg van trainer Alex Geernaert door de twee remises nog ongeslagen op het eigen sportpark Assumburg. Desalniettemin zullen ze in Heemskerk nog weleens met weemoed terug denken aan het seizoen 2019/2020, want toen was de situatie heel anders. Toen het seizoen werd afgebroken stonden de blauw-gelen op de tweede plaats en hadden ze juist de ploeg met de meeste doelpunten. Twee uitblinkers en topscorers van toen, Sietse Brandsma en Jim Hulleman, spelen inmiddels echter voor Koninklijke HFC en niet meer voor ODIN’59. De 31-jarige spits Thom de Vries speelt er nog wel. In 109 wedstrijden scoorde hij 41 keer voor de Heemskerkers. Dit seizoen kwam hij echter pas zeventien minuten in actie. 

Bekerstunts

De Treffers is op papier de favoriet tegen ODIN’59, maar dit biedt op voorhand geen enkele garantie. Zo verloor De Treffers vorig seizoen in de tweede voorronde van een andere derdedivisionist, Barendrecht. Daar komt nog bij dat ODIN’59 al eerder voor verrassingen heeft gezorgd in de beker. In 2019 werd er met 3-3 gelijk gespeeld tegen AFC waarna ODIN’59 de strafschoppen het beste nam. In de tweede ronde was Vitesse toen met 4-0 te sterk voor ODIN’59. Een jaar eerder troffen de geel-blauwen ook een Eredivisionist in de tweede ronde. Op bezoek bij FC Emmen zorgden de Noord-Hollanders toen voor een grote verrassing door met 3-1 te winnen. 

Algemene informatie

De scheidsrechter aanstaande dinsdag is de heer Van Kommer. Hij wordt geassisteerd door de heren Leenstra en Meints. Lees hier het toegangsbeleid van ODIN’59.