Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING NOORDWIJK – DE TREFFERS

Dit weekend speelt De Treffers een uitwedstrijd op bezoek bij Noordwijk en hiermee staat er voor het eerst in de rood-zwarte historie een bezoek aan sportpark Duinwetering gepland. Noordwijk promoveerde afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij en daarmee mag gesteld worden dat de Tweede Divisie weer een grootmacht rijker is geworden. Tot de invoering van de Topklasse in 2010 kwam Noordwijk al meer dan 40 jaar uit op het hoogste amateurvoetbalniveau maar hierna acteerde de rood-witten een aantal jaar een (of twee) niveau’s lager. Inmiddels is Noordwijk dus weer terug op het niveau waar de club thuishoort.

Slechte serie

Noordwijk zal het verblijf op het hoogste amateurniveau de komende jaren willen behouden maar hiervoor zal het wel meer punten moeten behalen dan het de afgelopen weken doet. Het seizoen begon nog goed met vijf wedstrijden waarin Noordwijk ongeslagen bleef en de rood-witten elf punten veroverden. De laatste weken gaat het echter een stuk minder voortvarend en momenteel wordt de dertiende plaats op de ranglijst bezet met zestien punten. In de laatste acht wedstrijden werd er slechts één keer gewonnen. Het dieptepunt werd afgelopen weekend waarschijnlijk bereikt op bezoek bij Jong Sparta. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Noordwijk nog hoger dan deze tegenstander op de ranglijst maar de einduitslag was een kansloze 4-0 nederlaag.

Revanchegevoelens

Gezien de nederlaag van vorige week zal Noordwijk het gevoel hebben dat er wat goed te maken valt. De Treffers zal echter ook op revanche uit zijn. Slechts één keer eerder was Noordwijk namelijk de tegenstander van de rood-zwarten en deze wedstrijd ging verloren. In de vierde ronde van de KNVB beker in het seizoen 2010/2011 kwam Noordwijk op bezoek op sportpark Zuid en wonnen ze met 1-0. Extra zuur was dat de rood-zwarten in deze wedstrijd twee rode kaarten kregen en de tegengoal in de negentigste minuut viel door een eigen doelpunt van Bas Bakker. Daarnaast verloor De Treffers dit seizoen al twee op bezoek in de Duin- en Bollenstreek, respectievelijk met 2-1 bij Rijnsburgse Boys en 2-0 bij Katwijk, en zal de ploeg van trainer Jan de Jonge niet tegen een derde nederlaag willen aanlopen.

Goede prestaties tegen het linkerrijtje

De huidige dertiende plaats van Noordwijk is vreemd te noemen wanneer er gekeken wordt naar de prestaties van de ploeg van trainer Kees Zethof tegen ploegen in het linkerrijtje. Er werden namelijk tien punten behaald tegen ploegen uit de bovenste helft van de ranglijst en maar zes tegen ploegen die behoren tot de onderste helft van de ranglijst. Met name de overwinningen op koploper Koninklijke HFC (4-1), nummer vier HHC Hardenberg (2-0) en het gelijkspel tegen huidig kampioen AFC (2-2) vallen op. Topscorer Nick van Staveren volgt de lijn van zijn ploeg en presteert ook beter tegen ploegen uit het linkerrijtje. Van de vijf doelpunten maakte hij er namelijk drie tegen deze hoger geklasseerde ploegen. In totaal scoorde Noordwijk veertien keer in zeven wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje en tien keer in de totaal zes andere wedstrijden.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Marc Nagtegaal. Eerder dit seizoen leidde hij acht wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij veertien gele kaarten uit.

Wint De Treffers zijn eerste competitiewedstrijd in en tegen Noordwijk? Tot zaterdag!