Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

Aanstaande zaterdag reist De Treffers af naar Werkendam om het hier op te nemen tegen Kozakken Boys, de nummer elf gaat op bezoek bij de nummer twaalf. Afgelopen week boekten de rood-zwarten tegen Rijnsburgse Boys een belangrijke overwinning waardoor er na een mindere serie weer omhoog kan worden gekeken. Het gat met het linkerrijtje bedraagt nog drie punten en er is een gat geslagen met de onderste vier plekken. De ontmoeting tussen De Treffers en Kozakken Boys zal uitwijzen wie van deze ploegen dichter aansluit bij de staart van het linkerrijtje.

De Kozakken kennen een minder jaar

Het huidige seizoen van Kozakken Boys verloopt vooralsnog een stuk teleurstellender dan de voorgaande twee seizoenen in de Tweede Divisie. Zoals gezegd wordt momenteel de twaalfde positie op de ranglijst bezet en hiermee presteren de Werkendammers minder dan tijdens de eerste twee seizoen in de Tweede Divisie. Hierin was Kozakken Boys namelijk twee keer de runner-up achter de kampioenen Jong AZ en Katwijk. Deze mindere resultaten hebben dan ook al voor een vroege trainingswissel gezorgd op sportpark de Zwaaier. Jasper de Muijnck nam afgelopen zomer het stokje over van succestrainer Danny Buijs die naar FC Groningen vertrok. Na elf competitiewedstrijden werd echter de conclusie getrokken dat er onvoldoende chemie was tussen de spelersgroep en De Muijnck. Als opvolger werd Michel Langerak aangesteld en met hem aan het roer won Kozakken Boys twee van zijn drie wedstrijden, de stijgende lijn lijkt dus weer enigszins te zijn ingezet.

(On)neembare vesting de Zwaaier

De mindere resultaten dit seizoen van Kozakken Boys zijn ook vooral terug te zien in de resultaten op het eigen sportpark. Vorig seizoen werd er bijvoorbeeld een serie neergezet waarin er negen thuiswedstrijden op rij werd gewonnen en was het de best presterende thuisploeg van de competitie. Toch zal het slotstuk van het goede seizoen op eigen bodem voor een mindere nasmaak hebben gezorgd bij de Kozakken. In een directe confrontatie met Katwijk op de laatste speeldag wisten de oranjehemden door een gelijkspel de titel te veroveren op sportpark de Zwaaier. Echter was het vorig seizoen bovenal genieten voor de thuissupporters van de Kozakken, dit getuige de 42 goals die gescoord werden in zeventien thuiswedstrijden. Dit seizoen is het anders. Waar Kozakken Boys vorig seizoen zo vaak de baas in eigen huis was, was er dit seizoen in eerste instantie allerminst sprake van een onneembare vesting. Het duurde liefst zes wedstrijden voordat de eerste thuisoverwinning werd behaald. De laatste twee thuiswedstrijden werden met respectievelijk 4-0 en 3-0 gewonnen van Barendrecht en FC Lienden en dat zal de Kozakken Boys supporter weer wat moed hebben gegeven.

Ahmed el Azzouti is opgeleefd

Het lijkt inmiddels duidelijk, de start van het seizoen was slecht maar inmiddels lijkt Kozakken Boys weer aan het opkrabbelen. Een belangrijke factor hierin is spits Ahmed el Azzouti. Vorig seizoen schoot hij 27 keer raak maar mede door het verlies van enkele dragende krachten (voorin) liep het bij hem ook minder. El Azzouti heeft zijn vorm echter weer terug gevonden en in de laatste acht wedstrijden scoorde hij zeven keer. In totaal scoorde hij negen keer waardoor hij de onbetwiste topscorer is voor Jeffrey Rijsdijk en Gwaeron Stout die beide drie keer scoorden.

Twee opzienbarende wedstrijden vorig seizoen

Kijkend naar de twee ontmoetingen van vorig seizoen zullen deze bij beide ploegen de nodige herinneringen doen oproepen. Op bezoek bij Kozakken Boys won de thuisploeg met 5-0 waardoor De Treffers tegen zijn grootste nederlaag van het seizoen aanliep en Kozakken Boys zijn grootste thuiszege boekte. Op sportpark Zuid werd het door een goal van Niels Kornelis in de blessuretijd 1-1. Dit punt was voor De Treffers veel waard, het eindigde uiteindelijk één punt boven de nacompetitiestreep. Kozakken Boys daarentegen liep twee belangrijke punten mis, twee punten die het aan het eind van de competitie tekort kwam op kampioen Katwijk.

De scheidsrechter bij de ontmoeting tussen De Treffers en Kozakken Boys is Daan Schaper. Bij zijn vijf eerdere aanstellingen in de Tweede Divisie deelde hij acht gele en twee rode kaarten uit.

Wint De Treffers en kan het daardoor nog verder omhoog kijken op de ranglijst? Tot zaterdag!