Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

Na de midweekse nederlaag op bezoek bij FC Lisse is De Treffers gezakt naar de dertiende plaats op de ranglijst. Dit is een ‘veilige’ plaats maar met een voorsprong van één punt op de nacompetitieplaats zijn de rood-zwarten nog allerminst zeker van voetbal op Tweede Divisie niveau volgend jaar. Er is echter geen tijd om bij de pakken neer te zitten, de knop moet om voor de vijf finales die er nog gespeeld moeten worden. De eerste belangrijke wedstrijd is aanstaande zaterdag in Haarlem wanneer er om 15:00u wordt aangetreden tegen de Koninklijke HFC.

Zoals gezegd verloor De Treffers afgelopen dinsdag bij en tegen Lisse. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van Anton Janssen op een 1-0 voorsprong door een goal van Niek Versteegen. Ondanks dat De Treffers de hele eerste helft de betere ploeg was, kwam FC Lisse vrijwel uit het niets langszij. In de tweede helft verloor De Treffers steeds meer grip op de wedstrijd en vijf minuten voor tijd viel de 2-1. De maker van deze goal, Martin van Eeuwijk, beaamde dat De Treffers voetballend een stuk beter was dan zijn eigen ploeg. Hoewel dit niks verandert aan de nederlaag, geeft dit wel vertrouwen voor de laatste wedstrijden.

Vorige week won Koninklijke HFC door goals van Tim van Soest en Daniel van Son met 2-1 op bezoek bij Kozakken Boys en daardoor haalde het in de laatste vijf wedstrijden liefst dertien punten. Zoals ook al in de voorbeschouwing van de thuiswedstrijd tegen ‘de Koninklijken’ viel te lezen is Koninklijke HFC bezig aan een wisselvallig seizoen. Op het moment van de eerste ontmoeting tussen rood-zwart en blauw-wit stond Koninklijke HFC op de dertiende plaats, inmiddels zijn ze weer in de race voor de vijfde plek.

Iets meer dan een maand geleden troffen De Treffers en de Koninklijke HFC elkaar voor de eerste keer dit seizoen. In een niet al te beste wedstrijd was de eindstand hetzelfde als bij het begin van de wedstrijd, 0-0. De beste kansen waren wel voor de rood-zwarten en dit zal vertrouwen geven voor de ontmoeting van aanstaande zaterdag.

In totaal werkten De Treffers en Koninklijke HFC zeven onderlinge wedstrijden af. Hierin werden drie overwinning behaald en werd er even vaak gelijk gespeeld. Slechts één keer werd er verloren. Vorig seizoen won De Treffers op bezoek in Haarlem met 2-1. De goals werden gemaakt door Nick de Bondt en Twan Smits, de goal namens Koninklijke HFC kwam op naam van aanstaand hoofdtrainer Gert-Jan Tamerus.

De topscorer van Koninklijke HFC is Roy Castien en de teller staat, net zoals een maand geleden, nog steeds op vijftien goals. Door een kruisbandblessure komt hij dit jaar niet meer in actie. Door het wegvallen van Castien is de doelpuntenproductie een stuk meer verdeeld dan eerder het geval was bij de Haarlemmers. In de laatste vijf wedstrijden vonden zeven verschillende spelers het net, hiervan deden (verdediger) Wessel Boer, Kevin Sterling en Tim van Soest dit twee keer.

De scheidsrechter van aanstaande zaterdag is Stef Veekamp. De ontmoeting tussen De Treffers en de Koninklijke HFC wordt zijn achtste wedstrijd in de Tweede Divisie van dit seizoen. In zijn eerdere wedstrijden gaf hij dertien gele kaarten en nog geen rode kaart. In twee van deze wedstrijden maakte De Treffers zijn opwachting, beide thuiswedstijden tegen respectievelijk HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys gingen jammer genoeg verloren.

De Treffers kan de steun van supporters goed gebruiken in de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Het sportpark van HFC is gehuisvest op het volgende adres: Emauslaan 2, 2012 PH te Haarlem.

Er staan belangrijke punten op het spel, tot zaterdag!