Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

De Treffers speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers staan tweede op de ranglijst met dertien punten na zes wedstrijden. De Treffers bevindt zich iets daaronder in een groepje van vier met tien punten. Ook AFC en Katwijk staan op dit puntenaantal. Zij zijn na de uitwedstrijd bij Koninklijke HFC de tegenstanders. Er breken voor De Treffers dus belangrijke weken aan. Lukt het in Haarlem al om een stapje te maken richting de top van de ranglijst?

Koninklijke HFC

Het is een terugkerend fenomeen aan sportpark Spanjaardslaan. Iedere zomer ziet Koninklijke HFC vele sterkhouders vertrekken naar (voornamelijk) competitiegenoten. Van de elf spelers die vorig seizoen de meeste speelminuten maakten, vertrokken er maar liefst zeven bij de Haarlemmers. In totaal verlieten zestien spelers Koninklijke HFC. Zo vertrokken Sietse Brandsma en Koen Tros naar kampioen Katwijk. Topscorer Zakaria Eddahchouri (17 goals) maakte de overstap naar Telstar. Guus Offerhaus was vorig seizoen de veldspeler met de meeste speelminuten en is dat dit seizoen wederom. Ditmaal echter niet voor Koninklijke HFC, maar voor competitiegenoot Quick Boys. Voor de volledigheid nog de overige sterkhouders die vertrokken: John Hilton (FC Dordrecht) en Jim Hulleman en Andre Morgan (IJsselmeervogels). Vanwege de vele vertrekkers moet Koninklijke HFC ieder seizoen bouwen aan een nieuw elftal en de Haarlemmers verwelkomden twaalf nieuwe spelers voor dit seizoen. Onder deze aanwinsten onder andere aanvaller Niels Springer (OFC), middenvelder Max Veerman (OFC) en centrale verdedigers Marijn Ploem (Hercules) en Thomas Rier (Santa Lucia, Malta). Ondanks de vele wisselingen weet trainer Gert-Jan Tamerus, die inmiddels al bezig is aan zijn 6de seizoen als hoofdtrainer, ieder seizoen een team te bouwen dat meedraait in de (sub)top van de competitie. De laatste drie volledige seizoenen werden afgesloten op de zevende, derde en vierde positie. 

Stand van zaken

Met de vernieuwde selectie heeft Koninklijke HFC ook dit seizoen een elftal om rekening mee te houden. Nummer drie Quick Boys en nummer vier Spakenburg werden dit seizoen allebei al op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Koninklijke HFC won in de laatste competitiewedstrijd overtuigend met 1-4 van promovendus, en verrassende nummer zes, ADO’20. De goals werden gemaakt door Jacob Noordmans, Danny Ramdjanamsingh, Cas Dijkstra en Niels Springer. Voor laatstgenoemde was het al zijn vierde doelpunt in dit nog vroege seizoen. 

De Treffers won afgelopen zaterdag met 2-0 van Rijnsburgse Boys. De verdiende overwinning stond al na zeven minuten op het scorebord. Vlijter scoorde al na anderhalve minuut en Den Dekker benutte vijf minuten daarna een penalty. De wedstrijd tegen de nummer twee van vorig seizoen had weliswaar eerder beslist kunnen worden, maar de drie waardevolle punten bleven op sportpark Zuid. De ploeg van trainer Leeroy Echteld zal dus met een goed gevoel afreizen naar Haarlem. 

Eerdere resultaten

De Treffers en Koninklijke HFC komen elkaar sinds het seizoen 2014/2015 in competitieverband tegen. De aanstaande ontmoeting wordt de achttiende onderlinge wedstrijd. Vorig seizoen wonnen de rood-zwarten op bezoek in Haarlem met 0-4 en bijzonder hierbij was dat Niels Kornelis twee penalty’s stopte. Voor De Treffers scoorden Oussama Bouyaghlafen, Coen Maertzdorf (2x) en Willem den Dekker. De thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC ging jammer genoeg met 2-3 verloren. In totaal won De Treffers zeven keer en vijf keer waren de Koninklijken de sterkste. Vijf keer eindigde de wedstrijd onbeslist.

Zaterdag is om 15:30 uur de aftrap van de 18e ontmoeting tussen Koninklijke HFC en De Treffers. Tot dan!