Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

De Treffers speelt zondag 20 maart een uitwedstrijd op bezoek bij Koninklijke HFC. De Haarlemmers staan op een gedeelde tweede plaats met AFC. Na recente ontmoetingen met HHC Hardenberg en Katwijk wacht de ploeg van François Gesthuizen dus wederom een tegenstander van formaat. Lukt het deze keer wel om punten mee naar Groesbeek te nemen en de zeer verdienstelijke vijfde plaats te handhaven?


Van reuzendoder naar reus

Afgelopen week speelde Koninklijke HFC met 2-2 gelijk tegen ASWH. Gezien de eerdere resultaten was dat een behoorlijke verrassing, aangezien de Koninklijken in de voorafgaande wedstrijden wonnen van AFC en Katwijk. Twee van de meest scorende teams werden beide met 1-0 verslagen en hierdoor is Koninklijke HFC getransformeerd van een reuzendoder naar een reus in de huidige competitie. In zijn debuutjaar als trainer (2018-2019) loodste Gert-Jan Tamerus zijn ploeg naar de vierde plaats en dit zal hij vanzelfsprekend willen overtreffen.


Statistieken

De topscorer van Koninklijke HFC is Sietse Brandsma. De lange spits (opvallend genoeg drager van rugnummer 6) scoorde acht keer en laat daarmee onder andere Roy Castien achter zich. In het seizoen 2017/2018 scoorde hij vijftien keer in 21 wedstrijden en stond er geen maat op deze linkspoot, tot het noodlot toesloeg. Tijdens een stage bij FC Utrecht scheurde hij zijn kruisband en was zijn seizoen ten einde. De topvorm van weleer heeft Castien sindsdien niet meer gehaald, maar dit seizoen scoorde hij wel zes keer. De laatste weken is hij echter geen onderdeel van de basiself. Jim Hulleman is dat wel. Deze van origine middenvelder is door Gert-Jan Tamerus geposteerd als een van de centrale verdedigers in het 5-3-2 systeem. Aanvallend draagt hij zijn steentje bij getuige zijn drie doelpunten. Een opvallende statistiek is dat Koninklijke HFC met name goed presteert in de tweede helft. Wanneer een wedstrijd slechts 45 minuten zou duren stond Koninklijke HFC namelijk op de zestiende plaats. De Haarlemmers stonden slechts vier keer op voorsprong tijdens de rust en scoorden pas acht keer in de eerste helft. In de tweede helft scoorden de Haarlemmers tot dusverre negentien keer. Tegen bijvoorbeeld ASWH en IJsselmeervogels werd zo een achterstand nog omgezet in een overwinning. 

Eerdere wedstrijden

De Treffers en Koninklijke HFC hebben inmiddels een behoorlijke historie opgebouwd. Van alle competitiegenoten speelde De Treffers alleen vaker tegen AFC. Vanaf 2014/2014 werden er veertien wedstrijden afgewerkt. De onderlinge resultaten zijn in het voordeel van De Treffers met zes overwinningen om drie voor de Noord-Hollanders. Vijf meer werden de punten gedeeld. De laatste roodzwarte overwinning is overigens al wel een tijdje geleden: 25 januari 2020.