Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: Katwijk – De Treffers

De competitie is weer een week verder en De Treffers is verder weggezakt op de ranglijst. Het ging afgelopen weken van kwaad tot erger en alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om ook volgend jaar nog op het hoogste amateurniveau te acteren. Het sprokkelen van punten moet aanstaande zaterdag beginnen op bezoek in Katwijk bij de plaatselijke vv. Dit zal, helemaal gezien de huidige vorm van De Treffers, een lastige klus worden. De oranjehemden gaan fier aan kop in de Tweede Divisie en hebben pas zes verliespunten.

Zoals gebruikelijk blikken we even terug op de wedstrijd van vorige week, al hebben we liever de blik gericht op de toekomst naar hopelijk betere tijden. Afgelopen zondag werd er in een slechte wedstrijd met 1-0 verloren van directe concurrent VVSB. Na een redelijk begin zakte de ploeg van Anton Janssen na de tegentreffer ver weg. De Treffers probeerde het wel, maar het lijkt op dit moment simpelweg niet beter te kunnen. Er ging pas wat dreiging van De Treffers uit toen het in de slotfase met opportunistisch spel werd geprobeerd.

Vorig jaar in het eerste jaar van de Tweede Divisie werd Jong AZ met overmacht kampioen. De algemene verwachting was dit jaar dat meer ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn en zich een spannendere titelstrijd zou ontspinnen. Tot nu toe blijkt echter niets minder waar, Katwijk steekt dit seizoen met kop en schouders boven iedereen uit en heeft na dertien wedstrijden al een voorsprong van acht punten op nummer twee GVVV.  Daarnaast weet Katwijk ook mindere wedstrijden winnend af te sluiten. Verder slaat Katwijk vaak toe in het laatste kwartier, al acht keer werd er gescoord in het laatste kwartier en daarmee laat het zien dat het conditioneel gezien wel goed zit bij ‘Kattuk’. Kortom, statistieken van een kampioensploeg. Tot zover de loftrompet over de ploeg van trainer Dick Schreuder. Dat Katwijk namelijk ook kan verliezen, bleek afgelopen zaterdag. Op bezoek bij voormalig hekkensluiter Jong Sparta werd er met 3-2 verloren. De beide goals werden gemaakt door topscorer Marciano Mengerink.

De wedstrijden die De Treffers en Katwijk vorig jaar afwerkten hadden beide dezelfde einduitslag, namelijk 2-2. Op bezoek in Katwijk kwam dit gelijkspel tot stand door goals van Remy Raterink en Daniël van Straaten. In de thuiswedstrijd werkte De Treffes een 2-0 achterstand weg door goals van Pim Balkestein en Robert Mutzers. De Treffers en Katwijk ontmoetten elkaar twee keer eerder buiten de competitie om. In 2010 werd er in de derde ronde van de KNVB beker met 5-1 afgerekend met Katwijk. Daarnaast werkten De Treffers en Katwijk in 2013 een duel om de Supercup af, deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Katwijk.

Vorig seizoen eindigde Katwijk op de derde plaats en zoals gezegd zijn ze dit seizoen fantastisch begonnen. Dit seizoen is Marciano Mengerink de grote man bij Katwijk, hij scoorde al dertien keer. Vorig jaar stokte de teller voor Mengerink bij negen goals. De grote kracht van Katwijk is dat het een ervaren ploeg is met een vaste kern die al een aantal jaren samen speelt. De afgelopen weken is er ook alweer met verschillende spelers verlengd en er liggen al dertien spelers vast voor het volgende seizoen.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Sam Dröge. Hij floot dit seizoen vijf keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie. In deze wedstrijden gaf Dröge dertien gele kaarten en een directe rode kaart.

De thuishaven van Katwijk is sportpark ‘de Krom’ en is gehuisvest op het volgende adres: De Krom 57, 2221 KK te Katwijk. De wedstrijd zal beginnen om 15:30u.

Tot slot willen we middels deze weg namens De Treffers onze steun betuigen aan de teammanager van Katwijk, Sander Molenaar. Bij Molenaar is vorige week uitgezaaide kanker ontdekt, heel veel sterkte aan familie en naasten.

Lukt het De Treffers een resultaat te halen op bezoek bij Katwijk? Het zou in ieder geval een flinke opsteker zijn, tot zaterdag!