Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Katwijk – De Treffers

De Treffers gaat aanstaand weekend op bezoek in en bij Katwijk. Tegen de regerend kampioen zullen de rood-zwarten hun eerste wedstrijd van 2019 afwerken nadat afgelopen zondag de wedstrijd op bezoek bij Koninklijke HFC werd afgelast vanwege slechte weersomstandigheden. De eerste wedstrijd van het seizoen verloren de rood-zwarten met 4-1 van Katwijk en deze wedstrijd kan dus een goede indicatie geven of de ploeg van Anton Janssen stappen heeft gemaakt.

Katwijk niet meer de te kloppen ploeg

Waar de oranjehemden vorig seizoen het gehele seizoen de ranglijst aanvoerden en uiteindelijk de titel veroverden, speelt Katwijk dit seizoen een minder prominente rol in de competitie. De titelstrijd lijkt zich te gaan afspelen tussen koploper AFC en IJsselmeervogels en de trotse kampioen van vorig seizoen is ‘slechts’ lijstaanvoerder van een groep achtervolgers. Desondanks is Katwijk, over de afgelopen tweeëneenhalve seizoenen, gerekend nog altijd de succesvolste ploeg in de Tweede Divisie. In de tot nog toe 86 afgewerkte wedstrijden in de Tweede Divisie veroverde Katwijk maar liefst 159 punten en overlegt het een winstpercentage van 55%.

Minder doelpunten voor Katwijk

Het grote verschil met het Katwijk van vorig seizoen is het aantal gescoorde goals. De afgelopen drie wedstrijden werd er helemaal niet gescoord en dat is even wennen voor de Katukkers. In totaal kwamen de oranjehemden al in vijf wedstrijden niet tot scoren en vorig seizoen gebeurde dit in slechts zeven wedstrijden over het hele seizoen gezien. Deze competitie werden er 27 doelpunten gemaakt door Katwijk, vorig seizoen werd dit aantal half november al bereikt en stond het na het huidige aantal speelrondes van achttien al op 39 goals. Dit verschil is ook terug te zien bij de topscorer. Evenals vorig seizoen schiet Marciano Mengerink het vaakst met scherp, tot dusverre scoorde hij tien keer en dit zijn vijf goals minder ten opzichte van vorig jaar in de eerste seizoenshelft.

Thuis niet meer onverslaanbaar

Katwijk heeft niet alleen ingeboet wat betreft het aantal goals, ook is sportpark de Krom niet meer de onneembare vesting die het vorig seizoen was. In het kampioensjaar werd er slechts vijf keer niet gewonnen in eigen huis. Dit seizoen pakten de oranjehemden al zes keer niet de volledige buit op het eigen sportpark. Er werden slechts drie overwinningen gehaald, te weten tegen VVSB, Barendrecht en Jong Almere City.

Goede balans tegen Katwijk

Men kan concluderen dat Katwijk met een relatief minder seizoen bezig is. Daarbij komt nog dat De Treffers het in de afgelopen seizoenen meer dan uitstekend tegen de oranjehemden. Vorig seizoen wonnen de rood-zwarten als enige ploeg in de competitie twee keer van Katwijk. In het jaar hiervoor bleven de rood-zwarten ook ongeslagen door twee remises.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Daan Schaper. In zes eerdere optredens in de Tweede Divisie deelde hij acht gele en drie rode kaarten uit. Eén van de rode kaarten was aan het adres van Robin Janssen in de wedstrijd tegen Kozakken Boys.

Kijkend naar alle statistieken maakt De Treffers een goede kans tegen Katwijk, revancheert de ploeg zich voor de eerdere nederlaag? Tot zaterdag!