Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Katwijk – De Treffers

Aanstaande zaterdag staat voor De Treffers de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Op sportpark De Krom spelen de rood-zwarten tegen kampioen Katwijk. Eerder dit seizoen verloor De Treffers op eigen veld met 0-2 van Katwijk door twee doelpunten van Killian van Mil. Zaterdag kan de ploeg van Gert Kruys het seizoen, dat pieken en dalen kende, op een mooie wijze afsluiten door revanche te nemen op de ongenaakbare kampioen!

Laatste wedstrijden

In de laatste wedstrijd speelde De Treffers met 1-1 gelijk tegen HHC Hardenberg. Dankzij dit gelijkspel stelde De Treffers een plekje veilig voor volgend jaar in het amateurvoetbalwalhalla. En dat al voor de 51e keer op rij. Een prestatie om trots op te zijn. De Treffers verdiende overigens tegen HHC Hardenberg meer de overwinning dan de gasten, en aangezien HHC Hardenberg de nummer 2 van de ranglijst is biedt dat resultaat ook zeker vertrouwen voor de wedstrijd tegen Katwijk. Katwijk verloor vorige week met ruime cijfers van Koninklijke HFC (4-1). Katwijk trad, net zoals een wedstrijd eerder tegen IJsselmeervogels, niet aan in de sterkste opstelling. Op 21 mei veroverde Katwijk het kampioenschap van de Tweede Divisie doordat De Treffers met 2-1 won van de laatste concurrent Jong Sparta. Trainer Anthony Correia heeft de laatste wedstrijden van de gelegenheid gebruik gemaakt om bankzitters nog speelminuten te gunnen. Of dat tegen De Treffers ook gaat gebeuren is nog maar de vraag, want de trotse kampioen zal het seizoen gepast willen afsluiten voor eigen publiek.

Veruit de beste

Ondanks het feit dat Katwijk twee van de laatste drie wedstrijden verloor, is het duidelijk dat Katwijk deze jaargang van de Tweede Divisie veruit de beste was. De inmiddels zesvoudig landskampioen pakte niet alleen de meeste punten, maar scoorden ook nog eens de meeste doelpunten (70). Bovendien werd de defensie van Katwijk het minste gepasseerd (34 tegentreffers). De ploeg van Anthony Correia was bovendien 32 speelrondes (gedeeltelijk) koploper en de schaal heeft dus een terechte plek gekregen in de prijzenkast op De Krom. Statistisch gezien waren Ahmed el Azzouti en Killian van Mil de belangrijkste mannen van Katwijk met respectievelijk 15 en 14 goals en 8 en 7 assists.

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Katwijk tien keer tegen elkaar. Vier keer wonnen de oranjehemden en drie keer was De Treffers de sterkste. Drie wedstrijden eindigden in een (toevallig telkens 2-2) gelijkspel. Opvallend is dat Katwijk van de eerste vijf ontmoetingen geen één wedstrijd wist te winnen. De laatste vijf wedstrijden is Katwijk juist wel aan de winnende hand.

Tot slot is zaterdag de seizoensafsluiting op sportpark Zuid. Bij terugkomst van de selectie uit Katwijk begint een gezellige feestavond met live muziek. Graag tot zaterdag!