Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING KATWIJK – DE TREFFERS

Aanstaande zaterdag reist De Treffers voor de derde en laatste keer dit seizoen af naar gemeente Katwijk. In de eerste speelronde werd er met 2-1 verloren op bezoek bij Rijnsburgse Boys en zes weken geleden werd er op bezoek bij Quick Boys met 2-0 gewonnen. Dit keer staat er een ontmoeting gepland met de meest succesvolle amateurclub uit de eerder genoemde gemeente, VV Katwijk. Op dit moment staan de oranjehemden op de achtste plaats op de ranglijst met zeventien punten. Met een overwinning kan De Treffers het gat met een directe concurrent vergroten en nog verder stijgen op de ranglijst.

Hele mooie weken

De overwinning van afgelopen week op Koninklijke HFC betekende alweer de negende wedstrijd op rij waarin De Treffers ongeslagen bleef. De manier waarop was indrukwekkend. Koninklijke HFC kwam als nummer twee van de ranglijst naar sportpark Zuid maar keek bij de rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk stond na negentig minuten, mede door een wonderschoon doelpunt van Tjeu Langeveld, 4-1 op het scorebord. Zonder te veel op de zaken vooruit te willen lopen kunnen er hele mooie weken aankomen voor De Treffers. Voor de winterstop staat er nog vijf wedstrijden op het programma, allemaal tegen op dit moment lager geklasseerde clubs. Om deze serie wedstrijden goed te beginnen zal er een beter resultaat behaald moeten worden dan vorig jaar tegen Katwijk. Toen werd er namelijk zowel thuis (1-4) als uit (3-0) met duidelijke cijfers verloren.

Slechte serie Katwijk

Wat vertrouwen zal geven is dat Katwijk de goede vorm van de eerste weken helemaal kwijt is geraakt. In de eerste zes wedstrijden werden namelijk dertien punten gehaald maar aan dit aantal werden slechts vier punten toegevoegd uit de laatste vijf wedstrijden. Er werd alleen gewonnen van Noordwijk en er werd een gelijkspel behaald tegen Kozakken Boys. Wedstrijden tegen AFC, TEC en Spakenburg gingen verloren. Deze resultaten zijn naar alle waarschijnlijkheid niet conform de verwachtingen aan sportpark ‘de Krom’ en dus zullen de Katwijkers smachten naar een overwinning. De laatste weken schort het met name aan het maken van doelpunten bij de oranjehemden. In de laatste zes wedstrijden werd er namelijk slechts zes keer gescoord tegenover dertien doelpunten in de eerste vijf wedstrijden. Daarbij kreeg Katwijk in de laatste twee wedstrijden liefst zes doelpunten tegen (3-2 winst op Noordwijk en 4-2 nederlaag tegen Spakenburg). Ondanks dit incasseert de Katwijkse defensie samen met HHC Hardenberg en De Treffers dit seizoen tot nog toe de minste tegentreffers, 14.

Geschuif in de voorhoede

Een reden voor de afgenomen doelpuntenproductie is wellicht een gebrek aan vertrouwen bij de aanvallers van Katwijk. Spits Marciano Mengerink is een zekerheid in de opstelling maar verder lijkt trainer Jan Zoutman de ideale invulling van de twee andere posities in de voorhoede nog niet te hebben gevonden en wisselt hij bijna elke week. Slechts één keer dit seizoen werd de voorhoede hetzelfde ingedeeld als in de wedstrijd ervoor. Steven Sanchez Angulo wordt bijvoorbeeld in de helft van zijn wedstrijden opgesteld als aanvaller en in de andere helft als middenvelder. Jordy Hilterman en Marouane Afaker pendelen daarnaast vaak tussen bank en basis. Tezamen waren deze drie aanvallers pas goed voor twee doelpunten. Al met al is het dus even afwachten welke aanvallers aanstaande zaterdag de kans krijgen in de basis bij Katwijk, maar in echt goede doen lijkt er nog geen een. Middenvelders Jongman, Susan en Van den Bank beleven daarentegen een stuk beter seizoen, zij waren samen al goed voor twaalf treffers waarbij Van den Ban de meeste doelpunten (6) voor zijn rekening nam.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jerome Vries. Dit seizoen leidde hij twee keer eerder een duel in de Tweede Divisie en hierin deelde hij twee gele kaarten uit. Vorig seizoen werd Vries dertien keer als scheidsrechter aangesteld in de Tweede Divisie, in deze wedstrijden deelde hij 41 gele en twee rode (één directe) kaarten uit.

Blijft De Treffers voor de tiende opeenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen? Tot zaterdag!