Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING JONG VOLENDAM – DE TREFFERS

Aanstaande zaterdag gaat De Treffers op bezoek bij Jong FC Volendam en daarmee treft het een tegenstander waar de rood-zwarten het nog nooit eerder tegen opnamen. De oranjehemden begonnen de competitie met een overtuigende 4-1 zege op de runner-up van vorig seizoen Excelsior Maassluis. Echter hebben de Volendamse jongelingen dit goede resultaat geen vervolg kunnen geven want in de zes wedstrijden hierna werden slechts twee punten verzameld. Hierdoor bezet Jong FC Volendam momenteel de voorlaatste plaats. De Treffers staat op een gedeelde zesde plaats en met deze wetenschap zijn de rood-zwarten favoriet.

Wedstrijden die (geen) vertrouwen geven

Niet alleen de stand is in het voordeel van De Treffers, Jong FC Volendam kan ook weinig moed putten uit de laatste serie wedstrijden. Sterker nog, de verschillen tussen De Treffers en Jong FC Volendam kunnen bijna niet groter worden dan in de huidige situatie. Gekeken naar enkel de laatste vijf wedstrijden dan bezet De Treffers de tweede plaats in de Tweede Divisie en is Jong FC Volendam hekkensluiter. De ploeg van trainer Jan de Jonge behaalde in de laatste vijf wedstrijden elf punten en dit doet enkel de tot nog toe ongenaakbare koploper IJsselmeervogels beter. Iets wat tevens niet in het voordeel van de Volendammers spreekt is dat er al tegen de drie andere promovendi werd gespeeld en al deze wedstijden verloren gingen. De Treffers speelde daarentegen al tegen drie ploegen uit de huidige top vijf van de ranglijst (Rijnsburgse Boys, Kozakken Boys en HHC Hardenberg). De rood-zwarten verloren weliswaar nipt van de eerste twee maar deed niet onder voor deze ploegen en afgelopen week werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen HHC Hardenberg. Hierdoor is De Treffers na de twee onfortuinlijke nederlagen al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Doelpuntrijke wedstrijden

Naar aanleiding van de vorige alinea zult u begrijpen dat de resultaten nog niet tot tevreden gezichten hebben geleid bij Jong FC Volendam. Voor de neutrale toeschouwer bij wedstrijden van de oranjehemden zal dit echter geheel anders zijn. De ploeg van het trainersduo Johan Plat en Berry Smit kreeg tot dusverre negentien doelpunten tegen en scoorde zelf dertien keer. Hierdoor wordt er in de wedstrijden van Jong FC Volendam gemiddeld het meest gescoord van alle clubs in de Tweede Divisie. Vorig seizoen kwamen de meest attractieve wedstrijden in de zondagse Derde Divisie ook op naam van Jong FC Volendam. In de 34 wedstrijden vielen gemiddeld 4,15 goals per wedstrijd (97 goals voor en 44 tegen). De topscorer van Jong FC Volendam van het huidige seizoen is Roy Tol, hij scoorde inmiddels vier keer.

Heen en weer

Het ‘grote’ FC Volendam kreeg enkele jaren geleden de bijnaam ‘de heen en weer’. Dit naar aanleiding van enkele promoties en degradaties naar en uit de Eredivisie die elkaar in rap tempo opvolgden. Jong FC Volendam promoveerde slechts maar een keer maar de ploeg is de afgelopen jaren wel heen en weer geslingerd in de voetbalpiramide.  Vier seizoenen geleden speelde Jong FC Volendam nog in de beloftencompetitie en de twee jaar hierna kwam de ploeg uit in de zaterdagse Derde Divisie. De ploeg werd overgeplaatst naar de Derde Divisie Zondag waarin het kampioenschap werd behaald en de Tweede Divisie is dus alweer de vierde verschillende competitie in de afgelopen vijf jaar.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jorn te Kloeze. Dit seizoen leidde hij drie wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde Te Kloeze vijftien gele kaarten uit.

Zet De Treffers zijn ongeslagen serie voort? Tot zaterdag!