Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Vitesse – De Treffers

Aanstaand weekend neemt De Treffers het op tegen de beloften van Jong Vitesse. De Arnhemmers staan op de dertiende plek op de ranglijst met twee punten minder dan de rood-zwarten. Door een mindere serie met één punt uit de afgelopen drie wedstrijden vindt De Treffers zich terug in het rechterrijtje op de elfde plaats. Een overwinning betekent dat de ploeg van Anton Janssen een gat slaat met de onderste regionen en redelijk vast in de middenmoot zal komen te staan.

Wie doorbreekt de novemberdip?

De 3-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen GVVV betekende de tweede nederlaag op rij en daarmee meteen de tweede in de maand november voor De Treffers. Vorig seizoen verliep deze maand ook al minder sprankelend met drie nederlagen voor de ploeg van Anton Janssen, het zou dan ook lekker zijn om weer een keer een positief resultaat te behalen in deze maand. Jong Vitesse, wist deze maand ook nog geen overwinning te behalen en dit lukte de Arnhemmers evenmin in het vorige seizoen. Het is dan ook de vraag wie van beide ploegen een einde gaat maken aan de mindere periode in November.

Jong Vitesse presteert uit beter dan thuis

Een statistiek die vertrouwen kan geven voor De Treffers aanhang is het feit dat de tegenstander van aanstaande zondag aanmerkelijk beter presteert in uitwedstrijden dan op het eigen sportcomplex Papendal. Van de dertien behaalde punten werden er maar vier in thuiswedstrijden behaald. Deze punten zijn verdiend door een gelijkspel tegen Jong Almere City en een overwinning op IJsselmeervogels. Daarbij komt nog dat tot nog toe in iedere thuiswedstrijd een tegengoal werd geïncasseerd, waar op bezoek bij Kozakken Boys en Katwijk ‘de nul’ werd gehouden.

Merkwaardige prestatiecurve van Jong Vitesse

Een merkwaardigheid is dat Jong Vitesse dit seizoen vier punten veroverde tegen regerend kampioen Katwijk en huidig nummer twee IJsselmeervogels. Echter doet de ploeg van trainer Joseph Oosting het een stuk minder tegen de ploegen die onder hen op de ranglijst staan. Er werd al gevoetbald tegen vier van de vijf lager geklasseerde teams en hierin werd slechts één overwinning behaald. De winstpartij werd behaald op bezoek bij FC Lienden, tegen zowel VVSB als Jong Almere City werd gelijk gespeeld en er werd verloren tegen Barendrecht.

Vuurwerk in de tweede helft

Wat opvalt aan de wedstrijden van Jong Vitesse dit seizoen is dat het over het algemeen lang duurt voordat er wat te beleven valt. In twaalf wedstrijden van de geel-zwarten kwamen Jong Vitesse samen met hun tegenstanders tot 31 goals. Liefst 21 hiervan vielen in de tweede helft en deze mag dan ook met recht attractiever worden genoemd dan de eerste helft. Dat negen van de elf doelpunten van de jonge Arnhemmers in de tweede helft zorgden voor een gelijke stand of voorsprong, en dus geen eretreffers zijn, onderstreept nog maar even dat de tweede 45 minuten garant staan voor spektakel bij de geel-zwarten.

Ongeslagen in officieel verband

Tijdens het eerste seizoen in de Tweede Divisie ontmoetten De Treffers en Jong Vitesse elkaar al twee keer. Op Sportpark Zuid werd er met 3-2 gewonnen door de rood-zwarten en in de uitwedstrijd werd het 2-2. Doordat de Arnhemmers dat seizoen degradeerden zijn deze twee wedstrijden tot nog toe de enige twee onderlinge wedstrijden in officieel verband en is De Treffers hierin nog ongeslagen. In de winterstop van vorig jaar werd er een vriendschappelijk duel afgewerkt en hierin zegevierde Jong Vitesse met 1-0.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Luuk Timmer en dit zal zijn eerste wedstrijd van het seizoen worden in de Tweede Divisie. Eerder dit seizoen floot Timmer zes wedstrijden, evenredig verdeeld over de competitie op zondag en die op zaterdag, in de Derde Divisie. Hierin deelde hij veertien gele kaarten en één rode kaart uit.

Verbreekt De Treffers zijn novemberdip? Tot zondag!