Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Almere City – De Treffers

Na een weekend zonder competitievoetbal staan de finaleweken van de competitie voor de deur. De Treffers is nog steeds in de race om het kampioenschap. Om een heel goed seizoen van heel veel extra glans te voorzien, zal in de laatste vier wedstrijden een achterstand van vijf punten op Spakenburg ingehaald moeten worden. Jong Almere is ook nog niet uitgespeeld. Deze ploeg speelt om nog een seizoen Tweede Divisie voetbal veilig te stellen. Om zich rechtstreeks te handhaven moet de beloftenploeg in het linkerrijtje eindigen of boven Jong Sparta.

 Jong Almere

Jong Almere City behaalde zes punten uit de laatste vijf wedstrijden. In deze vijf wedstrijden speelde de ploeg van trainer Danny Schenkel tegen koploper Spakenburg (2-2), nummer drie Quick Boys (4-1 nederlaag) en nummer vijf GVVV (3-3). Jong Almere City kreeg dus een behoorlijk zwaar programma voor de kiezen en behaalde hierin geen overwinning. De laatste overwinning dateert hierdoor van 23 maart toen er met 3-4 gewonnen werd bij Kozakken Boys. De laatste wedstrijd van Jong Almere City eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen ADO’20.

Kijkend naar de uitslagen van Jong Almere City, dan valt het meteen op dat de wedstrijden van de beloftenploeg een garantie voor goals zijn. Het doelsaldo in de laatste vijf wedstrijden was 11-13, maar dat zal de snelle rekenaar onder de lezers zelf al hebben opgemerkt. Het gemiddelde van 4,8 doelpunten per wedstrijd die Jong Almere City neerzette in deze serie is zelfs voor deze ploeg hoog. Over het hele seizoen vallen er gemiddeld bijna 3,5 doelpunten per wedstrijd. Jong Almere scoorde 55 keer en kreeg 48 tegendoelpunten. Veruit de meeste doelpunten zijn afkomstig van spits Tijmen Wildeboer. Hij scoorde al veertien keer en leverde daarnaast ook nog eens vijf assists af.

Jong Almere behaalde dit seizoen op Spakenburg en De Treffers na de meeste punten in thuiswedstrijden. 29 punten pakte de beloftenploeg op eigen veld.

De Treffers

De Treffers behaalde de volle buit uit de laatste vijf wedstrijden. Enkele overwinningen werden spreekwoordelijk voor de poorten van de hel weggesleept, maar uiteindelijk zijn de drie punten het belangrijkste. De serie van vijf overwinningen begon met een overtuigende 3-0 zege op regerend Kampioen Katwijk. Tegen op papier makkelijkere tegenstanders Excelsior Maassluis, ACV en FC Lisse werd een minimale zege geboekt. In al deze wedstrijden bleef het tot de allerlaatste seconde spannend. Tussendoor wonnen de rood-zwarten nog op bezoek bij HHC Hardenberg. Hoe dan ook, De Treffers is met vijftien punten uit de laatste vijf wedstrijden de enige ploeg met een maximale score uit deze serie.

Tim Waterink scoorde drie keer in de laatste vijf wedstrijden en is daarmee hard op weg naar de top 3 van de topscorerslijst van de competitie. Ook verdedigend staat De Treffers nog steeds als een huis. De laatste vijf wedstrijden leverden slechts drie tegendoelpunten op. Tot slot is het vermelden waard dat Gavin Vlijter aanstaande zaterdag naar verwachting zijn 100e wedstrijd voor De Treffers gaat spelen. De pijlsnelle aanvaller scoorde tot dusverre zeventien keer en leverde achttien assists af. Hopelijk kan de aanvaller zijn jubileumwedstrijd bekronen met zijn negende assist of vijfde competitiegoal van het seizoen.

Onderlinge resultaten

De Treffers en Jong Almere speelden pas drie onderlinge wedstrijden. De balans is momenteel precies in evenwicht. De eerste wedstrijd vond plaats in september in 2018 en eindigde in 0-0. Later dat seizoen won De Treffers met 0-2 in Almere. Dit seizoen won Jong Almere met 0-2 op bezoek op sportpark Zuid en hier was weinig tegenin te brengen. Nemen de rood-zwarten revanche? Graag tot zaterdag!