Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – De Treffers

Aanstaande zaterdag reist De Treffers af naar Hardenberg om het hier op te nemen tegen de plaatselijke trots HHC. De oranjehemden bezetten de zevende plaats op de ranglijst en staan daarmee twee plaatsen hoger op de ranglijst dan de ploeg van Anton Janssen. Kijkend naar de start van het seizoen wordt het naar verwachting een gelijk opgaande wedstrijd. HHC Hardenberg en De Treffers boekten in de eerste tien duels namelijk al drie keer hetzelfde resultaat tegen dezelfde tegenstander. Beiden ploegen wonnen respectievelijk met 4-0 en 3-1 van Barendrecht en VVSB en speelden met 1-1 gelijk tegen FC Lienden.

Drie wedstrijden op rij ongeslagen

De Treffers speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Excelsior Maassluis en knokte zich in deze wedstrijd knap terug na een vroege achterstand. Voor de vierde wedstrijd op rij scoorde Sjoerd Ars en hiermee bleef de ploeg van Anton Janssen voor de derde keer op rij ongeslagen. HHC is bezig met eenzelfde serie. Door een 4-0 overwinning op Jong Almere City zijn ook zij inmiddels drie wedstrijden op rij ongeslagen. Rob van der Leij schoot twee keer raak vanaf de penaltystip, de andere goals werden gemaakt door Rick Hemmink en Jurjan Mannes.

Gert-Jan Karsten kreeg HHC op de rit

De ruime overwinning van afgelopen zaterdag staat niet op zichzelf. Dit seizoen werd er namelijk al 21 keer gescoord en vorig seizoen was HHC met 77 goals zelfs de meest scorende ploeg van de Tweede Divisie. Mede hierdoor werd een derde plaats behaald en hierbij dient opgetekend te worden dat in het seizoen hiervoor HHC zich pas op de slotdag veilig speelde, een erg knappe prestatie dus. Deze prestatie komt voor een behoorlijk deel op het conto van trainer Gert-Jan Karsten. De start van het eerste seizoen in de Tweede Divisie was namelijk erg matig, nog voor de winterstop werd trainer Joseph Oosting ontslagen en op de helft van de competitie stond HHC op ene 16e plaats. Het lukte Karsten, die werd doorgeschoven vanuit het beloftenteam, alsnog om HHC in de Tweede Divisie te houden en hij loodste de oranjehemden het jaar daarna met fris en aanvallend voetbal naar een derde plaats.

Van een van de beste thuisploegen naar beste uitploeg

Het goede vorige seizoen kwam vooral tot stand door een hele goede thuisbalans. Op het eigen sportpark behaalde HHC liefst 38 van de 59 punten en daarmee was het een van de best presterende thuisploegen. De Treffers wist vorig seizoen ook niet te winnen op sportpark ‘de Boshoek’, de rood-zwarten gingen met 1-0 onderuit door een goal van Glenn Kobussen. Waar HHC vorig seizoen heel veel punten pakte in thuiswedstrijden is dat dit seizoen nog niet geval. Er werden pas vier punten behaald op eigen bodem en HHC staat daarentegen juist aan kop als het gaat om de uitwedstrijden. Hierin werden twaalf punten uit vijf wedstrijden behaald en werd daarnaast al vijftien keer gescoord. De meeste goals werden dit seizoen gescoord door Rob van der Leij, hij scoorde al acht keer. Achter Van Der Leij scoorden ook Rick Hemmink en Jurjan Mannes al respectievelijk vier en drie keer.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Thom Winkel. Hij leidde dit seizoen al vier keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en deelde hierin 23 gele en twee rode kaarten uit.

Breidt De Treffers zijn ongeslagen status uit? Tot zaterdag!