Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing GVVV – De Treffers

In de 23e speelronde van de Tweede Divisie neemt De Treffers het op tegen GVVV. Drie maanden geleden speelden de ploegen op sportpark Zuid tegen elkaar en in deze wedstrijd lieten de blauwhemden uit Veenendaal de rood-zwarten volledig kansloos. Met name in de eerste helft had De Treffers heel weinig in te brengen en de rust werd gehaald met een 0-3 tussenstand. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand. Hoe anders is het nu, De Treffers steekt in erg goede vorm en bij een overwinning klimt de ploeg van Anton Janssen over GVVV heen.

GVVV erg wisselvallig

De genoemde overwinning van GVVV op De Treffers was het startsein van een prima serie met tien punten uit vier duels. In de volgende vier wedstrijden was van deze serie echter niks meer te merken. De Veenendalers veroverden hierin slechts één punt. Deze fluctuerende prestatiecurve loopt tot nog toe als een rode draad door het seizoen van GVVV. Zo werd er na deze mindere serie van vier wedstrijden plots weer twee keer op rij gewonnen maar hierop volgde dan weer een nederlaag tegen degradatiekandidaat Jong Almere City. Het lijkt dus even afwachten of De Treffers aanstaande zaterdag een ploeg treft die plots wel weer in blakende vorm steekt of een ploeg die (nog) worstelende is.

Hele goede balans tegen GVVV

Welke variant van GVVV De Treffers ook treft, de afgelopen wedstrijden met de blauw-witten zullen de ploeg van Anton Janssen moed geven. De drie ontmoetingen voorafgaand aan de nederlaag eerder dit seizoen wonnen de rood-zwarten namelijk met de overtuigende doelcijfers 8-0. De eerste wedstrijd in de Tweede Divisie ging echter nog wel verloren met 3-1. Voordat De Treffers en GVVV competitiegenoten werden in de Tweede Divisie stonden er al dertien wedstrijden op de rol. Ook hierin was De Treffers dikwijls de baas. In liefst negen wedstrijden ging de overwinning namelijk naar onze rood-zwarte trots. Daarnaast werd er drie keer verloren en slechts één keer leverde een duel tussen De Treffers en GVVV geen winnaar op.

Alle ogen op Jeremy de Graaf

Spits Jeremy de Graaf manifesteert zich evenals vorig seizoen bovenaan de topscorerslijst van GVVV. Dit seizoen scoorde hij al elf keer en daarmee is hij met afstand de meest scorende speler van de blauw-witten. Tevens is hij hard op weg om zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen te overtreffen, toen hij tot dertien goals kwam. Dit gegeven laat tevens zien dat de compagnons van De Graaf het vooralsnog een beetje laten afweten. Zo kwam Soufiane Laghmouchi vorig seizoen tot tien goals maar wist hij dit seizoen pas twee keer te scoren. De afwezigheid van Martin van Eck zal men in Veenendaal daarnaast ook flink voelen. Deze gemakkelijk scorende middenvelder kwam in de eerste twee seizoenen in de Tweede Divisie tot vijftien goals maar is momenteel aan het revalideren van een zware kruisbandblessure.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Wim Bronsvoort. Dit seizoen deelde hij in veertien eerdere wedstrijden in de Tweede Divisie tien gele en twee (directe) rode kaarten uit.

Klimt De Treffers verder op richting het linkerrijtje? Tot zaterdag!