Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing FC Lienden – De Treffers

Na een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Katwijk kan De Treffers zich aanstaande zondag herpakken tegen FC Lienden. Vorig seizoen was voor zowel De Treffers als voor FC Lienden teleurstellend te noemen. De ploeg van Anton Janssen eindigde zoals bekend op de 13e plek, de ploeg uit de Betuwe eindigde nog een plekje lager op de ranglijst. Beide ploegen willen dit seizoen wegblijven van de gevarenzone en om dit te bewerkstelligen is een goede start mooi meegenomen. Beide ploegen zullen dus azen op een overwinning in deze tweede speelronde.

Terugblik eerste speelronde

In de wedstrijd tegen Katwijk had De Treffers voornamelijk in de eerste helft weinig in te brengen. Na 45 minuten voetbal stond er al een 3-0 ruststand op het bord en dit wist De Treffers in de tweede helft niet meer recht te zetten. Katwijk liep nog uit naar 4-0 waarna Arda Havar de eer redde met de 1-4. FC Lienden won zijn eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij de Koninklijke HFC. Nieuweling Maurits de Baar zorgde voor de 1-0, de thuisploeg kwam nog terug maar via invaller Jawad Bellahsan behaalde de ploeg van Hans van de Haar de eerste driepunter van het seizoen.

Beladen en spannende wedstrijden tussen De Treffers en FC Lienden

De streekderby’s tussen De Treffers en FC Lienden zijn altijd beladen en de ploegen ontlopen elkaar vaak weinig. Van de laatste vijftien edities won De Treffers vier wedstrijden, FC Lienden won vijf keer en dus werden liefst zes keer de punten gedeeld. Daarnaast wordt er over het algemeen veel gescoord in de onderlinge wedstrijden. Vorig jaar ging de wedstrijd in Lienden helaas met 1-0 verloren door een goal van Danny van de Meiracker. In de andere drie wedstrijden die De Treffers en FC Lienden afwerkten in de Tweede Divisie, vielen er telkens vier goals. Wat daarnaast opvalt is dat de rood-zwarten en blauw-witten elkaar vaak vroeg in het seizoen ontmoeten. Aanstaande zondag wordt het de vijfde keer in de afgelopen negen seizoenen dat de streekderby in een van de eerste vijf speelrondes op het programma staat.

Veel nieuwelingen bij FC Lienden

FC Lienden heeft in de zomerstop een heel aantal versterkingen gehaald om niet eenzelfde seizoen te beleven als vorig jaar. In totaal kwamen er liefst dertien nieuwelingen naar sportpark ‘de Abdijhof’. Van deze aanwinsten stonden verdediger Haris Memic en aanvallers Guytho Mijland en Maurits de Baar in de basis. Verder vielen de nieuwe aanvallers Marlon Versteeg en Emile Linkers nog in. Al deze nieuwe aanvallers hebben als taak Danny van de Meiracker te doen vergeten, hij werd vorig seizoen topscorer van FC Lienden met 22 goals en vertrok naar IJsselmeervogels.

Traditioneel lastig in Lienden

Zoals gezegd staan de wedstrijden tegen FC Lienden bol van de spanning en zijn de ploegen vaak aan elkaar gewaagd. Op bezoek in Lienden beleeft De Treffers dan ook zelden een makkelijke dag. In de voormalige Topklasse en Tweede Divisie samen wonnen de rood-zwarten pas één keer op het kunstgras van de blauw-witten. De laatste uitoverwinning dateert uit het seizoen 2011/2012, hierna werd er twee keer verloren en vier keer gelijk gespeeld. Het is tijd om deze tendens te doorbreken!

De wedstrijd zal aanstaande zondag onder leiding staan van scheidsrechter Robin Ganser. De Treffers had één keer eerder te maken met deze leidsman, in het eerste seizoen van de Tweede Divisie leidde hij de uitwedstrijd tegen Barendrecht.

De aftrap is aanstaande zondag om 14:30u en de wedstrijd zal gespeeld worden op het volgende adres: Molenstraat 18, 4033 AV Lienden.

Wint De Treffers deze belangrijke streekderby? Tot zondag