Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING EXCELSIOR MAASSLUIS – DE TREFFERS

Voor de laatste wedstrijd van 2019 en daarmee ook de laatste wedstrijd voor de winterstop reist De Treffers zaterdag af naar Maassluis. Hier zal op sportpark Dijkpolder om 14:30u worden afgetrapt tegen Excelsior Maassluis. Hoewel het seizoen pas na de eerste wedstrijd na de winterstop op de helft is, staan De Treffers en Excelsior Maassluis er beide anders voor dan vorig seizoen. De Treffers doet het tot nog toe een stuk beter en Excelsior Maassluis een stuk minder. Vorig seizoen werden de Tricolores nog tweede maar momenteel wordt slechts de dertiende plaats op de ranglijst bezet. De Treffers staat zesde en de marge met de vierde plek is slechts drie punten.

Slecht begin van Excelsior Maassluis

De laatste algeheel amateurkampioen van Nederland begon dit seizoen zwak aan de competitie en dat overkomt de Tricolores wel vaker.  Dit seizoen stond na vier wedstrijden de teller op slechts drie punten en maar liefst dertien tegentreffers. Vorig seizoen en in het eerste jaar van de Tweede Divisie werden er vier punten behaald na vier wedstrijden. Ook in de thuiswedstrijden is er bij Excelsior Maassluis allesbehalve sprake van een sterk begin. De ploeg van trainer Dogan Corneille kreeg op het eigen sportpark weliswaar pas twaalf doelpunten tegen maar liefst vijf hiervan vielen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd.

Gevreesde grond

Het wordt voor De Treffers de vierde keer dat er een bezoek aan Maassluis wordt gebracht en er zal niet met veel plezier op de eerdere edities worden terug gekeken. Geen van de drie eerdere uitwedstrijden op sportpark Dijkpolder werd gewonnen en de rood-zwarten scoorden slechts één keer in Maassluis. Deze ene goal werd twee seizoenen geleden, notabene in de 89e minuut, gemaakt waardoor er ternauwernood met 1-1 gelijk werd gespeeld. Vorig seizoen verloor De Treffers met 2-0. In het eerste jaar van de Tweede Divisie eindigde de wedstrijd in 0-0. Positief voor de ploeg van trainer Jan de Jonge is dat Excelsior Maassluis dit seizoen ook nog niet heel succesvol presteert op het eigen sportpark. De Tricolores zijn een van de weinigen ploegen in de Tweede Divisie die buitenshuis beter presteren dan op eigen veld. Op sportpark Dijkpolder werden acht punten behaald en in uitwedstrijden tien. Hierbij dient wel opgetekend te worden dat er verbetering zichtbaar is aangezien in de laatste drie thuiswedstrijden zeven punten werden veroverd. H

Topschutters nog niet in vorm

Het grote verschil tussen Excelsior Maasluis van vorig seizoen en van dit seizoen lijkt de vorm van Vincent van den Berg en Daan Blij. Deze twee spelers scoorden vorig seizoen aan de lopende band en scoorden samen 34 keer. Blij scoorde net iets vaker (18 keer) dan Van den Berg (16 keer). Blij is dit seizoen weliswaar weer topscorer van Excelsior Maassluis, maar zijn doelpuntenproductie kan nog lang niet tippen aan dat van het vorige seizoen. De linkspoot begon nog goed met drie goals in vier wedstrijden maar in scoorde in de tien wedstrijden waarin hij hierna in actie kwam slechts twee keer. De cijfers van Van den Berg zijn nog minder, hij scoorde dit seizoen pas één keer.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Sander de Brito Roque. Dit seizoen leidde hij al vijf wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij slechts vijf (gele) kaarten uit.

Wint De Treffers zijn laatste wedstrijd voor de winterstop? Tot zaterdag!