Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – TEC

Het heeft dit seizoen al vaker in een voorbeschouwing gestaan dat in het aanstaande weekend een belangrijke wedstrijd op het programma staat. Dit keer is hiermee zelfs te weinig gezegd, alle alarmbellen staan op rood en de thuiswedstrijd tegen degradatieconcurrent TEC moet worden gewonnen. Bij winst houdt De Treffers zicht op directe handhaving, zo niet dan komen de play-offs heel dichtbij of wordt het misschien nog wel erger.

De Treffers hield aan de wedstrijd van vorige week een wrange nasmaak over. Ondanks dat er gelijk werd gespeeld op bezoek bij Koninklijke HFC en er dus een puntje werd gesprokkeld kelderde de ploeg van Anton Janssen op de ranglijst. Zowel de drie ploegen die voorafgaand aan de wedstrijd onder De Treffers stonden als FC Lisse dat één plek hoger stond, wisten afgelopen weekend allemaal te winnen. De wedstrijd in Haarlem was slecht van beide kanten, al had De Treffers in de eerste helft de beste mogelijkheden op het openingsdoelpunt. Deze viel niet en in de tweede helft scoorde HFC wel. Uiteindelijk pakte De Treffers nog een puntje door een goal van Niek Versteegen.

TEC is een van de beschreven ploegen uit de alinea hierboven die hun wedstrijd het afgelopen weekend wisten te winnen. Dit deed de ploeg van trainer Frits van den Berk op het eigen sportpark tegen de beloften van Sparta Rotterdam. Door goals van Wimilio Vink en Serhat Koc werd een knappe overwinning gehaald op Jong Sparta dat na de nederlaag tegen De Treffers acht wedstrijden ongeslagen bleef.

Eerder dit seizoen in Tiel was de wedstrijd tussen De Treffers en TEC er ook eentje die van groot belang was. Destijds bezette TEC de zeventiende plaats en De Treffers de vijftiende, door een 2-1 overwinning op sportpark ‘de Lok’ verschaften de rood-zwarten zich wat ademruimte en deed het een beetje afstand van de gevarenzone. Voor dit scenario tekenen wij ook aanstaande zondag. De 1-0 namens De Treffers werd gemaakt door Bryan Sirvania en Nick de Bondt tekende de 2-0 aan vanaf de penaltystip. Tot slot maakte Wimilio Vink er vijf minuten voor tijd nog 2-1 van.

Wanneer er gekeken wordt naar de onderlinge resultaten tussen De Treffers en TEC dan valt het op dat slechts één wedstrijd van de vijf wedstrijden eindigde met meer dan twee doelpunten verschil. Van de overige vier wedstrijden hadden er drie 2-1 als einduitslag en hierbij trok De Treffers in twee gevallen aan het langste eind. Daarnaast eindigde één wedstrijd in 2-2.

Met Wimilio Vink en Serhat Koc heeft TEC twee spelers in de gelederen die tot dusverre tien keer wisten te scoren. Een opvallend, maar nietszeggend, detail is dat Koc de enige speler in de Tweede Divisie is die de barrière van tien doelpunten heeft doorbroken maar nooit meer dan één keer scoorde in een wedstrijd. Achter Vink en Koc is ook Robby Holder redelijk op schot dit seizoen voor de oranjehemden, hij scoorde negen keer.

Met scheidsrechter Wim Bronsvoort komt aanstaande zondag de leidsman met in totaal de meeste Tweede Divisie wedstrijden achter zijn naam naar Zuid, 39 namelijk. Vijftien hiervan floot hij dit seizoen en hierin deelde hij 28 gele kaarten uit. Daarnaast gaf hij één keer een rode kaart als gevolg van twee gele kaarten en staat de teller ook op één directe rode kaart. Deze rode kaart viel ten deel aan Jesse Edge tijdens de derby Achilles´29 ­– De Treffers eerder dit seizoen. Dit was tevens de enige wedstrijd van De Treffers die onder leiding stond van Bronsvoort dit seizoen.

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden, een overwinning is absoluut noodzakelijk. Tot zondag!