Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – TEC

Dit weekend staat voor De Treffers een thuiswedstrijd tegen TEC op het programma. Door een nederlaag op bezoek bij Katwijk kwam er voor de ploeg van trainer Jan de Jonge een einde aan een serie van negen ongeslagen wedstrijden maar reden om in paniek te raken is er allerminst. De Treffers staat op de zevende plaats op de ranglijst en draait prima mee in de Tweede Divisie. TEC is aan een mindere serie bezig. De promovendus staat op de zestiende plaats met 12 punten en verloor vier keer op rij.

Vrije val TEC

Zoals gezegd verloor TEC de laatste vier wedstrijden in de competitie, maar dit is niet het enige. In de laatste tien wedstrijden werd namelijk slechts één overwinning behaald. Het begin van de competitie was nog meer dan uitstekend voor de promovendus met twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden. In de tien wedstrijden hierna werden echter, door de ene overwinning en drie gelijke spelen, even veel punten gehaald als in de eerste twee wedstrijden. Door deze slechte serie is TEC bezig aan een vrije val op de ranglijst. ASWH en Jong Volendam staan overigens nog steeds op gepaste afstand van de Tielse ploeg maar de andere concurrenten onderin pakken de laatste weken meer punten.

Weinig goals

Hetgeen waar TEC dit seizoen in negatieve zin in uitblinkt is het scoren van goals. De ploeg van trainer Arjan van der Laan wist pas tien doelpunten te maken en is daarmee het minst productief van de hele Tweede Divisie. Vorig seizoen was het maken van doelpunten ook het grootste euvel van de Tielenaren en had het voornamelijk aan een sterke defensie te danken dat een tweede plaats werd behaald in de zondagse Derde Divisie. De oranjehemden incasseerden namelijk de minste goals van de hele competitie terwijl er zes ploegen waren die vaker wisten te scoren dan TEC. Opvallend was bovendien dat er vorig seizoen slechts 23 keer in eigen huis werd gescoord door TEC. Om het scorend vermogen wat op te krikken werd afgelopen zomer Koen van der Biezen gehaald. Hij scoorde onder andere in de Keuken Kampioen Divisie, op verschillende niveaus in Duitsland en op het hoogste niveau in Polen. Deze beoogde eerste spits en aanvoerder heeft echter te kampen met blessures en kwam dit seizoen tot slechts vijf optredens, hierin scoorde hij overigens wel twee keer. Met deze twee goals staat hij tweede op de topscorerslijst achter clubtopscorer Nick Hak, hij scoorde drie keer.

Eerste thuisoverwinning op TEC?

De aanstaande ontmoeting tussen De Treffers en TEC is de zevende onderlinge wedstrijd tussen beide ploegen. In de vorige wedstrijden behaalden de rood-zwarten de betere resultaten, er werd namelijk drie keer gewonnen en één keer verloren. Al de overwinningen van De Treffers werden overigens behaald op bezoek in Tiel. Daarentegen won De Treffers nog nooit op sportpark Zuid van TEC. De laatste twee thuiswedstrijden eindigden in een 2-2 gelijkspel en vier seizoenen geleden wist TEC met 2-1 te winnen.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Nick Smit. Dit seizoen leidde hij al vier wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij elf gele kaarten uit.

Pakt De Treffers zijn goede serie weer op? Tot zondag!