Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Spakenburg

De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop staat zaterdag op het programma en hierin krijgt De Treffers bezoek van promovendus Spakenburg. De ploeg van trainer John de Wolf zal tevreden zijn met de eerste seizoenshelft. De kampioen van vorig seizoen in de zaterdagse Derde Divisie bezet de vijfde plaats en daarmee doet Spakenburg het veruit het beste in vergelijking met de andere promovendi. De Treffers verloor vorige week op bezoek bij Kozakken Boys maar lijkt zijn draai toch weer een beetje te hebben gevonden na een mindere serie in november. In deze laatste thuiswedstrijd kan de ploeg van Anton Janssen dat onderstrepen en de rood-zwarte aanhang met een goed gevoel het nieuwe jaar in sturen.

Gigantische verschillen tussen thuis- en uitwedstrijden van Spakenburg

De bovenstaand genoemde vijfde plek op de ranglijst van Spakenburg is voornamelijk tot stand gekomen door hele goede resultaten op eigen veld, er werden liefst zeventien punten behaald. Enkel AFC wist dit seizoen meer punten in thuiswedstrijden te vergaren. In het eerste seizoen van de Tweede Divisie was het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden ook schrikbarend groot bij Spakenburg. Op sportpark de Westmaat werden 25 punten bij elkaar gevoetbald, de uitwedstrijden leverden maar twaalf punten op en hiermee was Spakenburg in dit seizoen de slechtst presterende uitploeg van de competitie. Uiteindelijk resulteerde dit in een zestiende plaats op de eindrangschikking waarna degradatie volgde in de play-offs volgde.

Spakenburg vaak op achterstand

Ondanks de hoge positie op de ranglijst heeft Spakenburg dit seizoen al in negen wedstrijden op achterstand gestaan. Uiteindelijk werd in vier wedstrijden een achterstand nog omgezet in een overwinning, in vijf wedstrijden lukte het de ploeg van trainer John de Wolf niet om het tij te keren. In de alinea hierboven is de scheve verhouding tussen resultaten van Spakenburg op eigen bodem en buitenshuis al ter sprake gekomen en met het tonen van de volgende statistiek kan men haast spreken van een ‘uitsyndroom’. In vijf van de zeven uitwedstrijden kwamen de Spakenburgers namelijk op achterstand en vier keer verloor het deze wedstrijd dan ook. De enkele keer dat er wél werd gewonnen na een achterstand in een uitwedstrijd was op bezoek bij FC Lienden. In deze ontmoeting wisten de Spakenburgers zelfs twee keer een achterstand ongedaan te maken. Wrijf aanstaande zaterdag dus niet te snel in uw handen bij een voorsprong van De Treffers, Spakenburg laat het niet vaak zien maar kan het dus wel..

Wie behoudt zijn goede serie?

Zowel De Treffers als Spakenburg overleggen de laatste jaren goede resultaten in de laatste wedstrijd voor de winterstop. De rood-zwarten verloren al vier jaar niet meer, er werd twee keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Spakenburg doet het nog beter. De afgelopen vijf jaar werd er vier keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld tijdens de laatste speelronde voor het nieuwe jaar.

Weerzien met oude bekenden

Voor een drietal spelers van Spakenburg zal het een weerzien worden met veel oude bekenden. Afgelopen zomer maakten Nick de Bondt en Cendrino Misidjan de overstap naar de tegenstander van aanstaande zaterdag. Daarnaast is Barry Beijer de huidige aanvoerder van Spakenburg. Tussen 2011 en 2015 verdedigde Beijer het rood en zwart van De Treffers.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Robin Hensgens. Dit seizoen stond twee keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie onder zijn leiding, hierin deelde hij twee gele en drie directe rode kaarten uit. Het gros van de wedstrijden dit seizoen floot Hensgens in de zaterdagse Derde Divisie. In vijf wedstrijden deelde hij twintig gele en één rode (als gevolg van twee gele) kaarten uit.

Gaat De Treffers met een goed gevoel het nieuwe jaar in? Tot zaterdag!