Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Scheveningen

Aanstaande zaterdag om 18:00u neemt De Treffers het op tegen een directe concurrent. Met promovendus Scheveningen komt de huidige nummer elf van de ranglijst op bezoek. De ploeg van Anton Janssen verzamelde tot dusverre even veel punten als de groen-witten maar staan door een minder doelsaldo één plek lager op de ranglijst. Met een overwinning handhaven de rood-zwarten zich in de middenmoot, bij een nederlaag zal met een schuin oog naar onderen moeten worden gekeken.

Scheveningen raakt op stoom

Afgelopen week verloor De Treffers met 4-1 op bezoek bij IJsselmeervogels. Vlak voor rust maakte Sjoerd Ars de vroege voorsprong van de thuisploeg nog ongedaan maar in de tweede helft liepen ‘de Vogels’ uit naar een ruime overwinning. Scheveningen speelde knap met 3-3 gelijk tegen AFC. Tim Peters zorgde met twee penalty’s voor de 1-0 en de 2-2 en hierna tekende Barry Rog de 3-2 aan. Vlak voor tijd kwam AFC echter nog langszij. De twee wedstrijden hiervoor verloor Scheveningen nipt met 2-1 van regerend kampioen Katwijk en won het met 3-2 van FC Lienden.

Meeste clean sheets voor De Treffers

Hoewel De Treffers afgelopen week voor de derde keer dit seizoen met 4-1 verloor hoeven deze uitslagen men niet te verontrusten. Deze nederlagen kwamen namelijk tot stand tegen drie titelkandidaten Katwijk, AFC en IJsselmeervogels. Een geruststellende statistiek is dat De Treffers in de eerste zeven wedstrijden van dit seizoen het vaakst de nul hield van de hele competitie. Behalve de twee winstpartijen op Sportpark Zuid tegen Barendrecht (4-0) en Koninklijke HFC (1-0) wist ook Jong Almere City niet tot scoren te komen tegen de rood-zwarten. Nu een behoorlijk zware competitiestart achter de rug is, zal dit de ploeg van Anton Janssen vertrouwen moeten geven in de aankomende wedstrijden.

Vaste, ervaren kern bij Scheveningen

Vorig seizoen werd Scheveningen tweede in de zaterdagse Derde Divisie. In de play-offs werd vervolgens afgerekend met Quick en TEC waardoor ze promoveerden naar de Tweede Divisie. Evenals vorig seizoen heeft Scheveningen de op twee na oudste selectie van de competitie en trainer John Blok houdt dit seizoen grotendeels vast aan deze ervaren spelersgroep. De acht spelers die dit seizoen alle competitiewedstrijden in actie kwamen maakten vorig seizoen namelijk ook al deel uit van de selectie van Scheveningen. Een ander opvallend gegeven is dat liefst zes spelers in de selectie van Scheveningen een achtergrond heeft bij ADO Den Haag.

Good-old Tim Peters is belangrijk voor Scheveningen

Eén van de routiniers bij Scheveningen is Tim Peters. Vorig seizoen scoorde hij zestien keer voor de groen-witten en in de eerste weken van dit seizoen is Peters ook al vaak belangrijk gebleken voor Scheveningen. De 33-jarige oud-prof scoorde inmiddels al vijf keer, drie keer deed hij dit uit een penalty. Opvallend is daarnaast dat de spits van trainer John Blok al twee keer raak schoot in de tweede minuut van de wedstrijd. In de schaduw van Peters scoorde Joël Donald dit seizoen ook al drie keer.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is de heer Bronsvoort. Hiermee leidt hij zijn vijfde wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie. Bij zijn eerdere optredens deelde Bronsvoort zes gele en één rode kaart uit.

Wint De Treffers zijn derde thuiswedstrijd op rij? Tot zaterdag!