Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Rijnsburgse Boys

De Treffers speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen nummer 5 Rijnsburgse Boys. Na de bekerwedstrijd tegen De Graafschap staat er dus meteen weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Om in het spoor van koploper AFC te blijven zal er namelijk gewonnen moeten worden door de rood-zwarten. Bij winst vergroot de ploeg van Leeroy Echteld het gat met Rijnsburgse Boys bovendien van 5 naar 8 punten. 

Rijnsburgse Boys zag vorige week een indrukwekkende ongeslagen serie van 13 wedstrijden eindigen. Deze serie begon met een sensationele 1-6 overwinning op bezoek bij huidig nummer twee HHC Hardenberg en eindigde vorige week op bezoek bij koploper AFC. Bij winst hadden ‘de Uien’ zich wellicht nog kunnen mengen in de titelrace, maar de titeldroom ligt nu waarschijnlijk in duigen. Desondanks bewijst de wedstrijd van vorige week wel dat Rijnsburgse Boys tot de topploegen van de competitie behoort. De geel-zwarten kwamen vorige week namelijk al na tien minuten met een man minder te staan, maar hielden lang stand tegen de koploper. Pas in de 96e minuut werd de beslissende 2-0 gescoord.

De Treffers won vorige week met 2-1 bij TEC. Trainer Leeroy Echteld gunde zes basisspelers rust en liet bovendien drie spelers vanuit De Treffers O21 debuteren. In de tweede helft sleepten de rood-zwarten de overwinning uit het vuur en dat zal veel vertrouwen hebben gegeven. 

Eerder dit seizoen verloor De Treffers met 3-0 op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Op een doordeweekse woensdagavond in oktober lukte er weinig bij De Treffers en verloor de ploeg van Leeroy Echteld dus verdiend. In Rijnsburg won De Treffers overigens nog nooit en dus is het een geluk dat de rood-zwarten thuis spelen dit weekend. Van de zes wedstrijden op sportpark Zuid won De Treffers vier keer. 

De wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en De Treffers zijn vaak doelpuntrijk. In de elf ontmoetingen scoorden beide ploegen tot dusverre 35 keer. De kans is groot dat de aanstaande ontmoeting tussen De Treffers en Rijnsburgse Boys weer doelpuntrijk wordt. Met onze eigen Jordy Thomassen en Furghill Zeldenrust van Rijnsburgse Boys staan er immers twee aanvallers op het veld die aan een fantastisch seizoen bezig zijn. Thomassen was al bij negentien doelpunten betrokken (11 goals, 8 assists) en de enige speler die nog beslissender is geweest, is Furghill Zeldenrust. De 33-jarige aanvaller scoorde 14 keer en gaf 9 keer de beslissende pass. 

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een interessante pot voetbal op sportpark Zuid. Tot vanavond!